NCRV lanceert tv-kanaal ROCtv voor middelbaar beroepsonderwijs

29 november 2006, 10:27

NCRV lanceert tv-kanaal ROCtv voor middelbaar beroepsonderwijsVandaag maakt NCRV tijdens de onderwijsmanifestatie Prestaties met Passie & Partners in Rotterdam bekend dat het vanaf 1 september 2007 met het tv-kanaal ROCtv start.

ROCtv is een interactieve tv-zender voor het middelbaar beroepsonderwijs. Op de zender zijn zowel algemene programma’s over onderwijs en werk te zien, als speciaal voor èn door de school gemaakt materiaal. Docenten, schoolleiding en studenten kunnen via een website informatie en filmpjes aanbieden voor het kanaal. Dit materiaal wordt deels voorbereid in de lessen video en communicatie. Komend voorjaar worden op ROC-opleidingen in Hilversum, Dordrecht en Rotterdam pilots van ROCtv gemaakt. De eerste proefuitzendingen zijn tevens te zien op www.ROCtv.eu.

De NCRV organiseert diverse projecten op het gebied van onderwijs, zoals De verkiezing van docent, gekozen door leerlingen, Eindexamenjournaals en de kerstmusical Mandela, gevangen in een game. Tevens organiseert de NCRV speciaal voor het onderwijs workshops montage, regie en cameravoering.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!