Marketingsfacts BBQ in Second Life

Marketingsfacts BBQ in Second Life

Marketingsfacts BBQ in Second LifeWil je ook graag eens rondkijken in de virtuele wereld van Second Life? Of ben je er al eens geweest en zie je eigenlijk niet wat er nu zo leuk is aan dit ‘spel’?

AmaZingg Travels & Locations is je gids in de virtuele wereld van SL. Oprichter Zingg Akami nodigt alle lezers dan ook uit voor een Marketingfacts BBQ in SL op vrijdag 10 november om 17.15. Met iedereen die die dat wil gaan we eerst een tochtje door Second Life maken. Tijdens deze reis zullen we verschillende locaties met een verschillend thema bezoeken: communities, onderwijs, muziek en kunst, winkelen, commercie (RL-bedrijven in SL) of vermaak & spelletjes. Op deze manier krijg je de beste indruk van de mogelijkheden van een virtuele wereld als Second Life.

Na de tocht begint rond 18.00 de barbecue bij het AmaZingg kantoor in Dunnideer. Deze virtuele bijeenkomst is de perfecte manier om onder het genot van een hamburger, een cocktail of flesje bier en wat pretzels samen verder te praten over wat er allemaal in Second Life gebeurt en wat er allemaal op stapel staat. Zorg ervoor dat je van tevoren je eigen avatar hebt aangemaakt en Second Life op je computer hebt staan. En geef je SL-naam even door via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) (of IM in-world) en laat weten of je meedoet met de rondleiding of dat je alleen een hapje of een drinkje komt halen bij de barbecue.

Probeer er uiteraard zelf ook bij te zijn!


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Moet zeggen dat ik niet weet of vrijdagmiddag 17:15 uur een geschikte tijd is; wellicht iets eerder beginnen zodat we nog net voordat we de files inrijden de virtuele tour kunnen doen? En vertel je baas maar dat het een online webinar is waarin je van alles leert over virtuele werelden. Een must voor de moderne online marketeer! ;-)

  geplaatst op
 • SL zou net als leisure suit larry een 'boss button' moeten hebben, waarmee je snel wat staafdiagrammetjes op het beeldscherm tovert.

  geplaatst op
 • Goed initiatief de barbeque en inderdaad een absolute must voor iedere vooruitstrevende marketeer. Ik vind alleen dat het woord 'spel' in je stuk erg misleidend is. Er wordt vaker gesproken over virtuele werelden zoals Project Entropia en Secondlife alszijnde een spel...natuurlijk is niets minder waar. De juiste benaming is metaverses oftewel metaphysical universes. Deze virtuele werelden gaan way beyond 'een spel'. En dat is nu juist wat de marketeer tussen de oren moet krijgen. Gelukkig gebruik je ook het woord virtuele wereld. Want dat is nu precies wat het is. Het is de eerste stap van transrealiateit waarin fysiek en virtueel versmelten.
  Ik zal ook een post doen op mijn blog extendlimits om nog meer traffic te genereren naar de barbeque...EET SMAKELIJK!

  geplaatst op
 • Tony, je hebt helemaal gelijk - platformen als Second Life zijn al lang geen spelletje meer!

  geplaatst op
 • Ik hoop dat de BBQ niet al te druk bezocht gaat worden, er zit een maximum aan het aantal mensen dat tegelijk op een 'sim' actief kan zijn. Of er moeten gewoon meerdere reisleiders komen;-)

  geplaatst op
 • Tof 'experiment'. Ben erbij.

  geplaatst op
 • Kan het zijn dat "zing" in het gmail-account met een extra -g is? Ik heb een kijkje genomen in Second Life en werd meteen gescalpeerd door een grote holbewoner. Nou vond ik mijn avatarkapsel toch al niet zo fraai, maar ik voelde me behoorlijk verloren ;-) Ik kijk daarom uit naar de rondleiding.

  geplaatst op
 • Klopt. Het is zingg, dus dubbel g.
  Ziet er fraai uit in SL. Geen holbewoners op dit moment :-)

  geplaatst op
 • @ annet: zingg met dubbel g inderdaad :-)
  @ Tony: dat 'spel' (tussen haakjes!) hebben we bewust in het bericht gezet omdat dát precies het vooroordeel is dat ik ook graag bestrijd :-) Maar volgens mij is het interessant om er tijdens de bbq eens verder over te praten, omdat ik merk dat voor mensen die minder bekend zijn met virtuele werelden de game interface best verwarrend kan zijn en een extra drempel kan betekenen om SL ook als een zakelijke virtuele wereld te beschouwen.

  geplaatst op
 • Hoe lang verwacht je dat de rondleiding in beslag zal nemen?

  geplaatst op
 • @nick: ongeveer eenm half uur/drie kwartier. En dan begint rond 18.00 de bbq :-)

  geplaatst op
 • Ik ben van de partij! Het biertje staat al koud in de koelkast hoorde ik van Zingg ;-)
  Voor een korte screencast van Harvard in Second Life zie mijn blog.

  geplaatst op
 • Zingg, hoeveel mensen hebben zich nu aangemeld? Ik probeer deze week opnieuw Second Life te installeren. Na upgrade dit weekend werkt SL bij mij niet meer :(

  geplaatst op
 • Ik heb inmiddels begrepen dat er 13 mensen zijn die zich hebben aangemeld voor de virtuele BBQ morgenmiddag.

  Het wordt overigens nog druk in Second Life, ook Tam Tam is een vestiging in Second Life (slurl) gestart. De vestiging wordt morgen geopend met een feestelijke borrel. De belangrijkste motivatie voor een vestiging in Second Life is volgens Paul Manuel, partner bij Tam Tam, het opdoen van een brede ervaring in deze virtuele omgeving. "We tonen er nu een bedrijfspresentatie, een selectie van onze vacatures en onze blogs, en bezoekers kunnen er tijdens de borrel in gesprek raken met een aantal van onze medewerkers. De kennis die we met deze activiteiten vergaren zetten we vervolgens in bij advies over online marketing naar onze klanten."

  Welicht kunnen we morgenmiddag even gaan buurten bij de jongens van Tam Tam ;-)

  geplaatst op
 • @ Zingg: waar verzamelen we eigenlijk voor de rondleiding?

  geplaatst op
 • Bij mij kijken er trouwens zo'n 15 collega's mee met de rondleiding, onder het genot van een biertje of een wijntje. Vond het een goede manier om iedereen binnen ons bureau eens kennis te laten maken met SL.

  Beamertje en hoppa iedereen kan meekijken!

  geplaatst op
 • Wat een geweldig idee Dennis!

  Ik hoop dat Zingg nog even langskomt vandaag of morgen om de details voor de BBQ af te stemmen.

  geplaatst op
 • Ik kan er wegens verplichtingen elders toch niet bij zijn helaas. (kon de bevestigingsmail niet meer vinden, dus dan maar zo). Veel plezier in Second Life!

  geplaatst op
 • Hoi allemaal, nou de hapjes staan klaar, de kolen zijn gekocht en het bier staat koud. We verzamelen maar gewoon bij het AmaZingg reisbureau in Dunnideer (http://slurl.com/secondlife/Dunnideer/31/251/26/). Ik heb bij de deelnemers waarvan ik de SL naam heb ook een landmark in het profiel gegooid :-) Verzamelen voor de tour om 17.15. We zijn dan rond 18.00 weer terug en dan start de bbq. Mensen die voor de bbq al op het reisbureau zijn kunnen ook achter het kantoor alvast skydiven :-) IM mij voor een gratis parachute anders is de landing zo hard :-) tot vrijdag 10 nov 17.15 of 18.00 als je alleen komt barbecuen :-)

  geplaatst op
 • @Dennis: en inderdaad wat een slim idee!

  geplaatst op
 • Top, ik heb er ook een extra posting van gemaakt om de lezers te wijzen op de BBQ vanmiddag!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.