Marketingsfacts BBQ in Second Life

1 november 2006, 07:28

Marketingsfacts BBQ in Second LifeWil je ook graag eens rondkijken in de virtuele wereld van Second Life? Of ben je er al eens geweest en zie je eigenlijk niet wat er nu zo leuk is aan dit ‘spel’?

AmaZingg Travels & Locations is je gids in de virtuele wereld van SL. Oprichter Zingg Akami nodigt alle lezers dan ook uit voor een Marketingfacts BBQ in SL op vrijdag 10 november om 17.15. Met iedereen die die dat wil gaan we eerst een tochtje door Second Life maken. Tijdens deze reis zullen we verschillende locaties met een verschillend thema bezoeken: communities, onderwijs, muziek en kunst, winkelen, commercie (RL-bedrijven in SL) of vermaak & spelletjes. Op deze manier krijg je de beste indruk van de mogelijkheden van een virtuele wereld als Second Life.

Na de tocht begint rond 18.00 de barbecue bij het AmaZingg kantoor in Dunnideer. Deze virtuele bijeenkomst is de perfecte manier om onder het genot van een hamburger, een cocktail of flesje bier en wat pretzels samen verder te praten over wat er allemaal in Second Life gebeurt en wat er allemaal op stapel staat. Zorg ervoor dat je van tevoren je eigen avatar hebt aangemaakt en Second Life op je computer hebt staan. En geef je SL-naam even door via zingg.akami@gmail.com (of IM in-world) en laat weten of je meedoet met de rondleiding of dat je alleen een hapje of een drinkje komt halen bij de barbecue.

Probeer er uiteraard zelf ook bij te zijn!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

20 Reacties

  media

  Moet zeggen dat ik niet weet of vrijdagmiddag 17:15 uur een geschikte tijd is; wellicht iets eerder beginnen zodat we nog net voordat we de files inrijden de virtuele tour kunnen doen? En vertel je baas maar dat het een online webinar is waarin je van alles leert over virtuele werelden. Een must voor de moderne online marketeer! 😉


  1 november 2006 om 07:35
  Lionel Petitiaux

  SL zou net als leisure suit larry een ‘boss button’ moeten hebben, waarmee je snel wat staafdiagrammetjes op het beeldscherm tovert.


  1 november 2006 om 08:02
  Tony

  Goed initiatief de barbeque en inderdaad een absolute must voor iedere vooruitstrevende marketeer. Ik vind alleen dat het woord ‘spel’ in je stuk erg misleidend is. Er wordt vaker gesproken over virtuele werelden zoals Project Entropia en Secondlife alszijnde een spel…natuurlijk is niets minder waar. De juiste benaming is metaverses oftewel metaphysical universes. Deze virtuele werelden gaan way beyond ‘een spel’. En dat is nu juist wat de marketeer tussen de oren moet krijgen. Gelukkig gebruik je ook het woord virtuele wereld. Want dat is nu precies wat het is. Het is de eerste stap van transrealiateit waarin fysiek en virtueel versmelten.

  Ik zal ook een post doen op mijn blog extendlimits om nog meer traffic te genereren naar de barbeque…EET SMAKELIJK!


  1 november 2006 om 08:21
  media

  Tony, je hebt helemaal gelijk – platformen als Second Life zijn al lang geen spelletje meer!


  1 november 2006 om 08:23
  Yme Bosma

  Ik hoop dat de BBQ niet al te druk bezocht gaat worden, er zit een maximum aan het aantal mensen dat tegelijk op een ‘sim’ actief kan zijn. Of er moeten gewoon meerdere reisleiders komen;-)


  1 november 2006 om 08:46
  Dennis Kramer

  Tof ‘experiment’. Ben erbij.


  1 november 2006 om 14:48
  Annet

  Kan het zijn dat “zing” in het gmail-account met een extra -g is? Ik heb een kijkje genomen in Second Life en werd meteen gescalpeerd door een grote holbewoner. Nou vond ik mijn avatarkapsel toch al niet zo fraai, maar ik voelde me behoorlijk verloren 😉 Ik kijk daarom uit naar de rondleiding.


  1 november 2006 om 15:27
  Ludolf Stavenga

  Klopt. Het is zingg, dus dubbel g.

  Ziet er fraai uit in SL. Geen holbewoners op dit moment 🙂


  1 november 2006 om 21:47
  zingg akami

  @ annet: zingg met dubbel g inderdaad 🙂

  @ Tony: dat ‘spel’ (tussen haakjes!) hebben we bewust in het bericht gezet omdat dát precies het vooroordeel is dat ik ook graag bestrijd 🙂 Maar volgens mij is het interessant om er tijdens de bbq eens verder over te praten, omdat ik merk dat voor mensen die minder bekend zijn met virtuele werelden de game interface best verwarrend kan zijn en een extra drempel kan betekenen om SL ook als een zakelijke virtuele wereld te beschouwen.


  2 november 2006 om 08:44
  Nick

  Hoe lang verwacht je dat de rondleiding in beslag zal nemen?


  2 november 2006 om 20:05
  zingg akami

  @nick: ongeveer eenm half uur/drie kwartier. En dan begint rond 18.00 de bbq 🙂


  7 november 2006 om 07:28
  Hans Mestrum

  Ik ben van de partij! Het biertje staat al koud in de koelkast hoorde ik van Zingg 😉

  Voor een korte screencast van Harvard in Second Life zie mijn blog.


  7 november 2006 om 07:46
  media

  Zingg, hoeveel mensen hebben zich nu aangemeld? Ik probeer deze week opnieuw Second Life te installeren. Na upgrade dit weekend werkt SL bij mij niet meer 🙁


  7 november 2006 om 10:31
  Dennis Kramer

  @ Zingg: waar verzamelen we eigenlijk voor de rondleiding?


  9 november 2006 om 07:56
  Dennis Kramer

  Bij mij kijken er trouwens zo’n 15 collega’s mee met de rondleiding, onder het genot van een biertje of een wijntje. Vond het een goede manier om iedereen binnen ons bureau eens kennis te laten maken met SL.

  Beamertje en hoppa iedereen kan meekijken!


  9 november 2006 om 09:46
  media

  Wat een geweldig idee Dennis!

  Ik hoop dat Zingg nog even langskomt vandaag of morgen om de details voor de BBQ af te stemmen.


  9 november 2006 om 10:00
  Annet

  Ik kan er wegens verplichtingen elders toch niet bij zijn helaas. (kon de bevestigingsmail niet meer vinden, dus dan maar zo). Veel plezier in Second Life!


  9 november 2006 om 16:10
  zingg akami

  @Dennis: en inderdaad wat een slim idee!


  9 november 2006 om 22:59
  media

  Top, ik heb er ook een extra posting van gemaakt om de lezers te wijzen op de BBQ vanmiddag!


  10 november 2006 om 05:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!