• Mobile
    wordt gesponsord door

Siemens introduceert senioreninternet

Siemens introduceert senioreninternet

Samen met het Duitse BITel introduceert Fujitsu Siemens de COMFO home. De COMFO home is met name bedoeld voor senioren zonder kennis van computers en internet, maar die daar wel in zijn geïnteresseerd. Het systeem draait nu in Duitsland op proef. Voordeel van het systeem is dat men kan internetten, tekstverwerken etc. zonder een eigen pc. Zo’n systeem was voorheen alleen beschikbaar in bedrijfsomgevingen, maar wordt nu dus voor particulieren toegankelijk.

Het werkt heel eenvoudig. Siemens levert de klant een monitor, muis, toetsenbord en een klein kastje waarmee via de telefoonlijn verbinding met het BITel systeem kan worden gemaakt. BITel biedt de klant opslagruimte en draagt zorg voor de noodzakelijke software om te kunnen internetten, tekstverwerken enz. Ogenschijnlijk niets nieuws onder de zon, behalve dan dat het nu in principe voor iedere particulier mogelijk moet zijn op deze manier te kunnen internetten. Alfred Kerscher, CEO van BITel, verklaart in het persbericht hoge verwachtingen te hebben van deze service. Oudere consumenten zijn volgens hem vaak bang om een pc te kopen met alle toeters en bellen erom heen. Zij willen geen firewalls, virusscanners en dergelijke hoeven installeren als zij alleen een e-mail bericht naar kinderen en kleinkinderen willen sturen. Met deze service laat je al deze onplezierige dingen van computer en internet achterwege. De test draait nu in Bielefeld, maar wordt bij succes in heel Duitsland en later Europa opgevolgd. Voor de service rekent BITel 49 Euro per maand. Dit is inclusief service, training in alle software en een telefonische helpdesk.

Bron: thematuremarket.com


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dit hadden we toch al een tijdje in nederland? SimPC by KPN

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.