Marktplaats aan de haal met campagne ABN AMRO

19 september 2006, 03:58

Als je in de doelgroep ‘studenten’ valt ben je ongetwijfeld de ‘dump je oude bank’ campagne tegengekomen. De ABN AMRO probeert met een bannercampagne en website studenten te laten switchen van bank.

Eric liet ons gisteren weten dat Marktplaats hier erg slim op is ingesprongen met deze banner. Een banner die natuurlijk niet verwijst naar de site van ABN AMRO maar naar de (zit)banken sectie van Marktplaats. Slimme actie van Marktplaats!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  VicKuP

  Ik val (net niet meer) in de doelgroep maar kreeg deze wel te zien op mijn rommelaccount Hotmail. Behalve banken dump ik daar ook spam 😀 Leuke inhaker!


  19 september 2006 om 04:45
  media

  Voor zover ik weet heeft Eric deze ook gespot op zijn hotmail-account. Wellicht de enige plek waar deze bannercampagne is uitgezet?


  19 september 2006 om 04:54
  Bas

  Ik vind “slim” nogal overtrokken. Wel een klein beetje creatief. Hoop niet dat hier marketingmensen dagen over vergarderd hebben…


  19 september 2006 om 07:03
  Michael

  Ik vind dat ze er nog al laat mee gekomen zijn.. Wanneer waren de eerste signalen van de dumpjeoudebank.nl, als het echt creatieve mensen waren geweest dan hadden ze al veel eerder, en misschien zelfs de schijn op kunnen wekken dat hun achter het idee zaten..


  19 september 2006 om 07:33
  Mandy

  Verder ook goed voor ABN. Men denkt natuurlijk meteen aan ABN als ze het lezen. Dus extra aandacht voor de campagne.


  19 september 2006 om 07:58
  Bruno

  Jammer alleen dat ik via marktplaats niet van m’n oude bank af kom. Heb er toevallig vorige week een opgezet, maar zelfs gratis raak ik ‘m aan de straatstenen niet kwijt. Misschien maar eens bij de ABN langs dan 🙂


  20 september 2006 om 04:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!