Live Search uit beta, einde MSN Search

Live Search uit beta, einde MSN Search

Live Search uit beta - Einde MSN SearchVanaf vandaag is Microsofts zoekmachine Live Search officieel uit beta en beschikbaar in 47 landen waaronder Nederland. Live Search zal MSN Search nu binnen enkele dagen compleet vervangen. Gelijk met deze lancering hebben ze meteen een aantal zaken verbeterd en zijn een aantal onderdelen in het Nederlands beschikbaar gekomen. Enkele opvallende wijzigingen/ toevoegingen:

Opmaak resultaatpagina
De vormgeving van de resultaatpagina’s is verbeterd. Het lettertype is anders, gebruik van bold tekst is aangepast en de volle breedte van je monitor wordt gebruikt. Verder hebben de premium advertenties nu een licht grijze achtergrondkleur. Hierdoor krijgen de resultaatpagina’s een rustiger uitstraling.

Oneindige scroll
Een van de opvallende features van Live Search was de oneindige scroll waarbij er dus geen pagina 2, 3 en verder bestond, maar je oneindig kon doorscrollen (op basis van AJAX). Deze feature bleek alleen te veel performance problemen te veroorzaken en gebruikers snapten de werking niet. Dus vandaar dat we onderaan weer gewoon linkjes naar de volgende pagina’s aantreffen.

Image Search
Mijn favoriete onderdeel van Live Search is nu ook in het Nederlands beschikbaar en gelukkig nog wel met oneindige scroll. Ik zal er nu niets over schrijven, dat heb ik al eerder gedaan en je moet het maar gewoon proberen.

Studie beta
Windows Live Academic komt in het Nederlands terug als Studie Beta. Deze zoekmachine zoekt nu alleen nog in Engelstalige academische informatie binnen enkele vakgebieden. De verwachting is dat dat verder uitgebreid zal worden naar andere vakgebieden. En volgens mij is het daarna ook betrekkelijk makkelijk uit te rollen naar ‘gewone’ boeken. Ik ben benieuwd!

Search Macro’s
Met Search Marco’s kun je je eigen vertical zoekmachine maken. Bijvoorbeeld door een groep sites te definiëren waarbinnen je wilt zoeken of door Search Operators te combineren. Deze Macro kun je vervolgens op je persoonlijke Windows Live startpagia plaatsen en beschikbaar stellen aan andere gebruikers via Windows Live Gallery.

Zie ook: Live Search is Live


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Planet weet vandaag te melden dat het niet goed gaat met Live Search en dat inmiddels de complete top van de divisie die Windows Live, voorheen bekend als MSN, leiding geeft:

  (...) Live Search loopt niet goed. In januari 2007 had de dienst een kleine 9 procent marktaandeel in de Verenigde Staten. De groei van het aantal opdrachten ten opzichte van januari 2006 bedroeg een schamele 2,3 procent.

  Ondertussen steeg het marktaandeel van Google van een kleine 41 tot bijna 54 procent, als gevolg van 40 procent meer zoekopdrachten dan in januari 2006. (...)

  geplaatst op
 • @Marco:
  Ik had 'm al hier vermeld, wel goed je reacties lezen ;-)

  geplaatst op
 • Ah, ben vandaag al blij dat ik al mijn mail en postings lees; was nog niet toegekomen aan alle reacties. Sorry! ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.