Live Search uit beta, einde MSN Search

12 september 2006, 08:17

Live Search uit beta - Einde MSN SearchVanaf vandaag is Microsofts zoekmachine Live Search officieel uit beta en beschikbaar in 47 landen waaronder Nederland. Live Search zal MSN Search nu binnen enkele dagen compleet vervangen. Gelijk met deze lancering hebben ze meteen een aantal zaken verbeterd en zijn een aantal onderdelen in het Nederlands beschikbaar gekomen. Enkele opvallende wijzigingen/ toevoegingen:

Opmaak resultaatpagina

De vormgeving van de resultaatpagina’s is verbeterd. Het lettertype is anders, gebruik van bold tekst is aangepast en de volle breedte van je monitor wordt gebruikt. Verder hebben de premium advertenties nu een licht grijze achtergrondkleur. Hierdoor krijgen de resultaatpagina’s een rustiger uitstraling.

Oneindige scroll

Een van de opvallende features van Live Search was de oneindige scroll waarbij er dus geen pagina 2, 3 en verder bestond, maar je oneindig kon doorscrollen (op basis van AJAX). Deze feature bleek alleen te veel performance problemen te veroorzaken en gebruikers snapten de werking niet. Dus vandaar dat we onderaan weer gewoon linkjes naar de volgende pagina’s aantreffen.

Image Search

Mijn favoriete onderdeel van Live Search is nu ook in het Nederlands beschikbaar en gelukkig nog wel met oneindige scroll. Ik zal er nu niets over schrijven, dat heb ik al eerder gedaan en je moet het maar gewoon proberen.

Studie beta

Windows Live Academic komt in het Nederlands terug als Studie Beta. Deze zoekmachine zoekt nu alleen nog in Engelstalige academische informatie binnen enkele vakgebieden. De verwachting is dat dat verder uitgebreid zal worden naar andere vakgebieden. En volgens mij is het daarna ook betrekkelijk makkelijk uit te rollen naar ‘gewone’ boeken. Ik ben benieuwd!

Search Macro’s

Met Search Marco’s kun je je eigen vertical zoekmachine maken. Bijvoorbeeld door een groep sites te definiëren waarbinnen je wilt zoeken of door Search Operators te combineren. Deze Macro kun je vervolgens op je persoonlijke Windows Live startpagia plaatsen en beschikbaar stellen aan andere gebruikers via Windows Live Gallery.

Zie ook: Live Search is Live

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Ah, ben vandaag al blij dat ik al mijn mail en postings lees; was nog niet toegekomen aan alle reacties. Sorry! 😉


    8 maart 2007 om 21:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!