Ask.com opent R&D Center in Hamburg

12 september 2006, 10:09

Ask.com, onderdeel van IAC/InterActiveCorp, zet een nieuw ontwikkelcentrum op in Hamburg, Duitsland. Het team zal zich met name richten op het verbeteren van de crawling-technologieën.

Ask.com heeft al R&D-centra in Italië (Pisa), China (Hangzhou), en de Verenigde Staten (Campbell, Californië, en Piscataway, New Jersey). De opening van dit onderzoekscentrum onderstreept de ambitie van Ask.com om zijn aanwezigheid op de Europese markt te versterken.

Het persbericht:

Ask.com bouwt Research & Development Center in Duitsland

Voormalig technologiedirecteur Seekport Eric Heymann leidt nieuw R&D-team

Amsterdam, 12 september 2006 – Ask.com, onderdeel van IAC/InterActiveCorp, zet een nieuw ontwikkelcenter op in Hamburg, Duitsland. Daarnaast benoemt het bedrijf Eric Heymann als directeur wereldwijde contentaankoop. In deze functie leidt Heymann, die voorheen technologiedirecteur bij Seekport was, het ontwikkelteam in Hamburg.

“Door de uitbreiding van het Europese Research & Development-team kan Ask.com kwalitatieve zoekmogelijkheden blijven ontwikkelen en uitbreiden”, zegt Apostolos Gerasoulis, vice-president zoektechnologie bij Ask.com. “Daarnaast zijn we verheugd met de benoeming van Eric Heymann, omdat hij een grote expertise heeft op het gebied van het zoeken naar informatie, crawling-technologie, webalgoritmes en schaalbare systemen. Zijn ervaring op het vlak van zoekmachines biedt onze wereldwijde gebruikers grote voordelen.”

Het team in Hamburg richt zich voornamelijk op R&D-activiteiten voor de zoektechnologie van Ask.com. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met R&D-centra in Italië (Pisa), China (Hangzhou), en de Verenigde Staten (Campbell, Californië, en Piscataway, New Jersey). De opening van het Duitse center volgt op die van het center in Pisa eerder dit jaar. Het onderstreept de ambitie van Ask.com om zijn aanwezigheid op de Europese markt te versterken. Ook de recente lancering van de websites van Ask Nederland, Ask Espana, Ask Deutschland, Ask France en Ask Italia past in deze strategie.

Als directeur wereldwijde contentaankoop speelt Heymann een belangrijke rol in de ontwikkeling van ondersteunende technologieën voor de Ask.com-zoekmachine. Heymann en zijn team richten zich specifiek op crawling-technologieën om webcontent, waaronder webpagina’s, afbeeldingen, nieuws en blog-content te indexeren. Voordat Heymann bij Ask.com in dienst kwam, werkte hij bij Seekport Internet Technologies, dat zoekoplossingen voor consumenten en B2B-klanten ontwikkelde. Bij dit bedrijf was hij technologiedirecteur voor Europa en verantwoordelijk voor het management van alle technische professionals. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van technologie op diverse Seekport-locaties, waaronder Seekport Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Eerder was Heymann technisch directeur Search bij Lycos Europe. In deze functie droeg hij de verantwoordelijkheid over alle Europese zoekmerken en

-producten. Daarnaast is Heymann mede-uitvinder van Fireball en Paperball, twee Duitse zoekmachines. Heymann heeft een graad in computerwetenschappen van de Technische Universiteit in Berlijn.

Ask.com Nederland

Als toonaangevende zoekmachine combineert Ask.com geavanceerde zoektechnologie met unieke zoek-tools. Hierdoor vinden gebruikers sneller wat ze zoeken. Andere Ask.com-websites zijn die van Ask.com US, Ask.com Deutschland, Ask.com España, Ask.com Japan en Ask.com UK. Ask.com werkt bij zijn activiteiten op het gebied van zoektechnologie en advertentieruimte met een netwerk van gelieerde partners. Ask.com is een onderdeel van IAC Search & Media, een volledige dochter van IAC/InterActiveCorp. Voor meer informatie: www.ask.com.

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!