Inhumane telemarketingsupport

Inhumane telemarketingsupport

Inhumane telemarketingsupport

Deze week maakte Rabobank bekend dat het is gestart met het voorlezen van teksten op zijn website. Het is hiermee de eerste bank die zijn website voorziet van een voorleesfunctie. Banken zijn al langer bezig met innovatie op het gebied van klantcontact via internet en telefonie. Zo schreven we eerder over de toepassing van spraakherkenning bij de klantenservice Postbank en de inzet van Skype bij banken als KBC Bank (Belgie), Postbank en ABN AMRO. Allemaal ontwikkelingen die het contact van de bank met zijn klant moeten optimaliseren (in kosten en performance). Maar is de klant daar altijd even gelukkig mee?

Vandaag kwam ik op de weblog Bankwatch een aardig plaatje tegen over hoe klanten zich voelen bij de telemarketing support van banken (uiteraard ook toepasbaar in andere branches).


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Wellicht aardig om in dit verband ook nog even de helpdesk van bureau Renkema te raadplegen!

  geplaatst op
 • In de US heb je wat aardige initiatieven om snel door de telefoonmenu's van de grotere bedrijven te komen:

  - De GetHuman database:

  "The gethuman project is a consumer movement to improve the quality of phone support in the US. This free website is run by volunteers and is powered by over one million consumers who demand high quality phone support from the companies that they use."

  getHuman biedt een database opgezet door vrijwilligers waarbij online de toetsencombinaties worden gegeven waarmee je het snelst een medewerker te pakken krijgt.

  - Bringo' aka "No Phone Trees": zij bieden een (beta) dienst aan waarbij je online aan kunt geven bij welk bedrijf je een medewerker wilt spreken, Bringo doet het werk voor je (claimen zij althans..) en belt je terug op het moment dat er een medewerker bereikt is bij dat specifieke bedrijf.

  Via: Freakonomics

  geplaatst op
 • Voorgelezen websites is toch niet heel vernieuwend? Is dat niet al achterhaald. Heeft iemand met een slecht zicht niet allang zo een tool op zijn comp staan. Net zoals de mogelijkheid voor grote letters. Bedoel als je dat nodig hebt zijn er meer dan genoeg tools. Het is naar mijn idee alleen maar om te laten zien aan de "normale" mens dat ze ook aan de minderbedeelde denken. Trouwens heeft PGGM al een aantal weken gesproken pagina's.

  geplaatst op
 • Inderdaad niet nieuw Oof, Paul schreef naar aanleiding van voorleesfunctie op site Gronings ziekenhuis al dat o.a. Teleac.nl, Noord-Holland.nl, Tweede Kamer, VGZ, Landelijk Bureau Toegankelijkheid en het NVBS de voorleesfunctie gebruikten.

  geplaatst op
 • Aanvullend op Oof: de ondergewaardeerde browser van Opera heeft zelfs al een tijdje een optionele spraakmodule, allemaal gratis en voor niets.

  En zo hoort het ook. De taak van een website is het leveren van content. Hoe en in welke vorm de bezoeker deze content tot zich neemt, is aan die bezoeker en zijn browser/user agent.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.