Ook Libelle richt zich op online community

Ook Libelle richt zich op online community

Libelle site wordt 'vrouwencommunity'Emerce meldt dat de website van Libelle, met maandelijks 250.000 unieke bezoekers en 5,5 miljoen pageviews één van de meest bezochte vrouwensites in Nederland, kiest een nieuwe insteek. In de nieuwe site die eind dit jaar zal worden gelanceerd komt het community-element centraal te staan: Libelle-vrouwen (30+) kunnen straks onder meer eigen profielen maken, met elkaar discussiëren, toegang krijgen tot gepersonaliseerde content en video’s uploaden.

Op dit moment zijn de spelletjes en het forum de meest populaire onderdelen van de site. Voor de spelletjes maakt de site gebruik van de games van Zylom, specialist in casual games, eenvoudige spelletjes die met name populair zijn onder vrouwen. Ook de rubriek ‘gesprek van de dag’ wordt veel bezocht.

Het blad heeft volgens Manon Schoenmaker van Sanoma, uitgever van Libelle, zo’n 2,5 miljoen lezers. Het bezoek aan de site is volgens Schoenmaker ‘puur ontstaan’ vanuit het blad. Er is nooit echt marketing gedaan rondom de site; in het blad staan wel op verschillende plekken verwijzingen naar de site.

Eerder meldden we al dat Sanoma aan het zoeken is naar het juiste format voor een online community. Inmiddels is wel duidelijk dat forums het meest populaire onderdeel zijn op veel vrouwensites.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.