YouTube komt met participatory video ads

YouTube komt met participatory video ads

YouTube komt met participatory video adsYouTube begint zijn reclamepotentieel te verzilveren. Niet met interrumperende (video)advertenties, maar met branded channels à la MySpace en met participatory video advertising.

De channels zijn een bekend fenomeen inmiddels bij YouTube. Deze kunnen nu door marketeers opgezet worden rondom een bepaald product. Het eerste branded channel is er inmiddels: Paris Hilton (door Warner Bros).

De participatory video ads (PVA) zijn een echt YouTube-fenomeen. Marketeers bieden een video aan op YouTube. Leden van YouTube kunnen deze video’s doorplaatsen op hun eigen sites, kunnen er commentaar opgeven en kunnen ze zelfs bewerken. Zo ontstaat er een echte cocreatie op het gebied van video ads. Ondanks het feit dat de marketeer de regie over het eigen product praktisch uit handen geeft, staan de bedrijven in de rij om op deze manier met YouTube aan de gang te gaan. Vooral film- en muziekproducenten hebben inmiddels de stap genomen en hebben pva’s geplaatst. YouTube zorgt ervoor dat deze pva’s extra aandacht en zichtbaarheid krijgen ten opzichte van niet betalende (viral) marketing campagnes. Hierin begint ze dus meer op google te lijken met haar sponsored links.

Het belangrijkste punt voor YouTube is dat de interrumperende video advertenties van collega’s als AOL gemeden worden. Hier hebben de oprichters van YouTube immers tegen geageerd. Nu geeft YouTube de klant de keuze om de advertentie te consumeren. Waardoor het engagement aanzienlijk hoger zal zijn. Het bereik bij YouTube zit toch wel goed. Daarmee lijkt het erop dat de burnrate van YouTube eindelijk zal afnemen.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Interessante ontwikkeling!

  Is er ook al iets bekend over tarieven en kosten? Gezien het bereik in Nederland wellicht ook interessant voor Nederlandse adverteerders?

  geplaatst op
 • Ik kon nog geen tarieven op de site vinden, maar wel een contactform om die aan te vragen:
  http://www.youtube.com/advertise

  geplaatst op
 • Ik heb ze maar eens een mailtje gestuurd; eens kijken of ze over de brug komen met wat informatie!

  geplaatst op
 • Zo'n invulformulier is typisch voor grote Amerikaanse online publishers. Eerst willen ze weten hoe belangrijk je bent (budget? Advertsing agency?) en dan willen ze eventueel wel reageren. Als ze er dan achter komen dat je serieus geld te besteden hebt wordt je gestalked alsof je een celebrity bent.

  hmm ...beetje persoonlijke frustratie...

  geplaatst op
 • Ik vond het ook al een rare manier van acquisitie. Maar ik begrijp dat het wel werkt, Bas.

  geplaatst op
 • Bas, je kunt zeggen wat je wil maar ik kreeg vandaag een nette reactie van YouTube op twee vragen:
  - of ze gezien het gebruik van YouTube in Nederland al werkten met Nederlandse bureaus of adverteerders?
  - wat de tarieven zijn voor adverteren via YouTube?

  De reactie van YouTube:

  Thanks for your inquiry. We greatly appreciate your interest in advertising on YouTube. We are currently in the process of hiring rep firms throughout the world.

  Listed below is a sample of our offerings:

  • Two standard banner sizes (728x90 and 160x60)
  • CPM rates ranging from $3-12 US (international rates may vary)
  • Targeting by age, gender, and location

  Our media kit is still in the works so I am happy to answer your questions. Presently, we are not able to accommodate ad buys less than $10k/mo.

  Niet alle Amerikanen zijn dus hetzelfde!

  geplaatst op
 • Marco,
  Is hiermee je vraag nu beantwoord? Kan YouTube concurrerend zijn voor onze markt?

  geplaatst op
 • Klopt Marco, Gelukkig maar. Ik kreeg ook net hetzelfde antwoord op mijn mail binnen. Helaas weet ik nu nog niet wat ik met mijn drie ton campagnegeld ;-) kan doen volgende maand. Ja, maximaal 300 miljoen pageviews inkopen. Maar over de mogelijkheid van een channel of iets dergelijks weet ik nog niets. Gelukkig heb ik wel een telefoonnummer ontvangen dus ik kan altijd nog iemand bellen.

  Nu eerst Chris Anderson een handje schudden :-)

  geplaatst op
 • xynwhnql http://vysnakgh.com zcguubiu hucfybzv dsuoxlkf twfgehrr

  geplaatst op
 • uhsdzjga rvzkogir http://cjbrzbpv.com zqiysvwa vwoczbiw fggesxhe

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.