Marktaandeel Google gedaald

Marktaandeel Google gedaald

Het marktaandeel van Google in de Verenigde staten is volgens onderzoek van comScore in juli een procent gedaald ten opzichte van juli. In juni was het aandeel 44,7% en in juli nog maar 43,7%. Het marktaandeel ligt wel 7,2% hoger dan in juli 2005.

Zou deze daling het begin van een trend zijn waarin de marktaandelen gelijkmatiger verdeeld worden? Of hebben we het hier over een hobbel in de weg naar een nog groter marktaandeel? (via Andy Beal)


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Volgens mij hebben de hoge heren bij Google dit aangegrepen om een deel van hun aandelen te verzilveren.

  Zie dit artikel op Bloomberg.com.

  geplaatst op
 • Van mij mogen ze nog wel een eind zakken; een marktaandeel van 25% (ook in Nederland) lijkt me meer dan voldoende. De afhankelijkheid van heel veel websites (en dus bedrijven) van Google is nu te groot en dat begint een serieus gevaar te worden voor de economie.

  geplaatst op
 • Die invloed van Google kan inderdaad vervelende gevolgen gaan hebben voor bijvoorbeeld kleinere organisaties die het voor een belangrijk deel moeten hebben van het gevonden worden online.

  John Battelle schrijft in zijn boek 'The Search' hierover en wat voor gevolgen de groei van een bedrijf als Google kan hebben voor de maatschappij. Met de database van intenties die Battelle beschrijft (een clickstream database met daarin informatie over wensen, benodigdheden, verlangens en voorkeuren van mensen die naargelang winstgevend kunnen worden ingezet) kan de invloed van Google tot ver in je persoonlijke leven gevoeld worden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.