• Mobile
  wordt gesponsord door

Persoonlijk carrière-advies van Emile Ratelband

Persoonlijk carrière-advies van Emile Ratelband

Persoonlijk carrière-advies van Emile Ratelband

 

Steeds vaker zien we dat social networks en weblogs worden ingezet voor werving van nieuwe medewerkers. Steeds vaker ook zien we dat bedrijven verder gaan dan een standaard vacaturetekst om de aandacht te trekken van de internetgebruikers. Een prachtig voorbeeld daarvan is de recente vacaturevideo van Rhinofly. Vandaag (vrijdag) gaat een nieuwe wervingscampagne voor ilse media van start die wat mij betreft ook zeker de moeite waard is om te bekijken. En dat zeg ik niet alleen maar omdat ilse media een belang heeft in Marketingfacts ;-)


DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • De tendens om vacatures op via internet te promoten snap ik wel. Maar het gouden idee is bij Rhinofly als Ilse nog niet helemaal langs gekomen geloof ik. Zijn we decennia in de weer om het op papier allemaal te laten sporen met corporate image én de realiteit, komen ze met een variant op 'SEX Verkopen we niet, maar wel' ... een bureaustoel.

  Met andere woorden Marco, ik kan je enthousiasme qua mediakeuze wel delen, maar zeker niet wat betreft concept en uitvoering. Als je geen geld hebt voor een professionele productie kun je je beter beperken tot een knappe banner.

  geplaatst op
 • Ik denk dat je een goed punt hebt René en derhalve vroeg ik Frank deze week in de reacties naar het resultaat van de Rhinofly-campagne. Leuk dat er honderden of wellicht zelfs duizenden de video hebben bekeken maar hoeveel mensen zijn er nu op basis van deze campagne aangenomen? Dat zelfde zal straks uiteraard ook gelden voor de ilse media campagne. Aan de andere kant, je moet ergens beginnen om op te vallen in een markt die langzamerhand aardig overspannen is. En beiden doen dat zeker!

  geplaatst op
 • Inmiddels vissen veel bedrijven in de dezelfde vijver. Dat betekent dat je moet wedijveren met anderen. Ik kan Emile wel waarderen. Op de bekende opgeblazen corporate bullshit zit ik ook weer niet te wachten ;-)

  @René: Welke campagnes met voldoende wervingskracht vind je beter?

  geplaatst op
 • ik kan begrijpen dat Ilse dit probeert. toch een beetje opblazen om jonge gedreven mensen te krijgen. Wij werken met headhunters, werving & selectie en via-via...en toch, wij krijgen moeilijk goede mensen op het vlak van designers, programmeurs en sales.

  Iemand een idee hoe we dit wel zouden kunnen doen?

  geplaatst op
 • @Rene: Wie zegt dat ons corporate image zo afwijkt van de video? ;-) Maar serieus, hoe je het ook wendt of keert, dit werkt. Natuurlijk is executie een belangrijke factor in deze. Je opmerking over een professionele productie deel ik niet. er is een subtiel verschil tussen "het geld niet hebben" en "je budget wijs besteden". Waarom een dure productie maken als dit ook kan? Nogmaals, het werkt. Meer weten?
  http://www.frank-ly.nl/en-werkt-dat-nou-lekkere-wijven-voor-je-wervingscampagne

  geplaatst op
 • @Frank: Leuk verhaal, jullie casting is subliem, met lekkere wijven lok je lekkere kerels. Andersom werkt ook. Daarom hebben wij voor een lekkere vent gekozen ;-)

  @Rene; als jij denkt dat je alleen met een knappe bannercampagne personeel kunt werven dan wens ik je veel succes

  We posten hier over een paar weken de resultaten. Voor iedereen die vergeten is z'n cv te posten: www.adviesvanemile.nl

  geplaatst op
 • Dank voor de update Frank, interessant om te lezen en goed om te horen dat het uiteindelijk ook resultaat heeft gehad. Op naar de SpinAwards 2006 zou ik zeggen ;-)

  Ben tzt uiteraard naar de resultaten Michiel. Kun (en wil) je al iets zeggen over hoe de campagne er uit gaat zien? Gaan jullie banners inzetten? Hoe wordt het netwerk van ilse media gebruikt? En wat gaan jullie doen met de blogosfeer?

  geplaatst op
 • Het zijn innovatieve acties die op zich ook wel tot invulling van de vacatures zullen leiden.

  Maar wat is het rendement van de investering?
  Veel views van 'een viral' zal ongetwijfeld tot veel sollicitaties leiden. Maar hoeveel sollicitaties zijn relevant? Wat is vervolgens de looptijd van de procedure?
  Ik ben heel benieuwd wat het gekost heeft (geld en m/v uren).

  Mijn twijfel zit een beetje in het lange termijn effect van dit soort campagnes. Het 'schreeuwerige' draagt denk ik niet bij aan een goed werkgeversmerk. De vacatures van Ilse (ik heb ze zeker even bekeken) doen toch een beetje 'cheap' aan...Ilse blijft hangen als een bedrijf dat op zoek is naar autoverkopers.

  Desondanks complimenten voor het creatieve werk...een mooie webaward is ook wat waard!

  geplaatst op
 • Ik durf te wedden dat IlseMedia nog nooit zoveel CV's heeft binnengekregen. En daar gaat het ze uiteindelijk om

  geplaatst op
 • Als ik de teller mag geloven dan zijn er inmiddels ruim 3,000 CV's ingestuurd. Ze kunnen binnenkort wel een uitzendbureau beginnen ;-)

  geplaatst op
 • Ilse media is blijkbaar ook begonnen met het betalen voor het plaatsen van blogpostings.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.