Google Analytics nu voor iedereen beschikbaar

16 augustus 2006, 04:37

Nadat in november 2005 Google Analytics werd gelanceerd (alleen voor selecte groep), maakte Google gisteren bekend dat nu iedereen een gratis account kan aanmaken:

(…) I’m happy to tell you that we’ve just removed the wait to receive a Google Analytics account. Now anyone with a website can instantly create one for free by simply by visiting google.com/analytics or by clicking on the “Analytics” tab within AdWords. (…)

Via: Ric

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  Elja

  Goed nieuws!

  het was altijd la vervelend om weken te moeten wachten op de goedkeuring..

  Wat ook fijn is: Ik zag zojuist dat mijn Analytics account nu 10 profielen (sites) kan bijhouden in plaats van de eerder 5. Da’s mooi, want ik had ze alle vijf in gebruik.. 🙂

  Elja


  16 augustus 2006 om 05:37
  Bas

  Eindelijk, maar ik had hem net….

  Ik ben eigenlijk benieuwd of het gros van de websitehouders wel deze programma’s gaat gebruiken. Het is natuurlijk net iets complexer dan netstat o.i.d.


  16 augustus 2006 om 06:11
  Frans Jonker

  Sinds vrijdag aan de slag met Google Analytics. Oorspronkelijk om de conversie van verschillende AdWord campagnes te meten, maar het lijkt er op dat het ook een heel aardig alternatief voor een uitgebreid (en vaak prijzig) statistieken systeem. Wij hebben ook recentelijk een test gedaan met OneStat, maar op het eerste gezicht lijkt GA erg uitgebreid.

  Iemand tips voor optimaal gebruik van Analytics?


  16 augustus 2006 om 12:41
  s.aalbersberg

  Ik ben blij dat de versie ook in het Nederlands is, het duurt wel een dag voor dat hij gaat werken,mar dan krijg je ook wat ,ik moet nog veel lezen over alle mogelijkheden, maar grappig vindt ik wel de geografie, dat als je op een rondje klikt er een plaats tevoorschijn komt.

  wel heb ik nu 3 verschillernde tellers en alle drie verschillen ze met de bezoekers en pagevieuws!

  Sjaco


  16 augustus 2006 om 15:02
  Laurens

  Ben erg tevreden over Google Analytics en kan het nu ook aan enkele klanten aanbieden die een goed statistieken programma voor hun site willen hebben. top!


  17 augustus 2006 om 05:32
  Nederland

  Gezien het feit dat de “exclusiviteit” er vanaf is vraag ik me wel af hoe lang het duurt voordat er een verdienmodel aan gehangen wordt…..


  17 augustus 2006 om 06:25
  Marcodekkers

  Wij gebruiken sinds ongeveer 1 maand nu Google Analytics. Ben zeer te spreken over de uitgebreide rapportage mogelijkheden. Tot nu toe gebruikten we WebTrends, maar in feit biedt Google alle functies (en meer) die WebTrends ook biedt.

  Ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor de aanbieders van dure statistieken pakketten. Die zullen een nieuwe, onderscheidende propositie moeten vinden om niet door Google uit de markt gedrukte worden. Zeker bij middelgrote bedrijven die wel aan analytic willen doen, maar daar geen grote budgetten voor over hebben.


  17 augustus 2006 om 07:38
  Peter van Schaik

  Dag Frans

  Ik heb Analytics ook geinstalleerd in eerste instantie om de conversieresultaten te bekijken maar die zijn er eenvoudigweg niet. Het lijkt wel of die koppeling er gewoon nog niet is. Of werkt het bij jou wel goed?

  Peter


  17 augustus 2006 om 18:50
  Joris

  Ook wij gebruiken Google Analytics voor onze e-commerce website.

  Op zich lijkt het allemaal prima te werken, maar mij valt op dat:

  – ik elke dag de bezoekers- en transactiedata van 23 – 0 uur ‘mis’ in bepaalde rapporten. De volgende dag (24 uur later) staan de ontbrekende data er dan wel juist in. Herkennen jullie dit? Niet alle rapporten vertonen dit fenomeen, dus dit lijkt mij een bugje

  – ik mis incidenteel transactiedata (orders) in Google Analytics, gemiddeld 1 of 2 per dag. Op het totaal is het niet heel spectaculair te noemen, maar waar kan dit mee te maken hebben? Ligt dit aan de cookie-instellingen aan de klantkant? Of hapert Google gewoon op dat moment?

  Mijn vraag aan jullie is: welke goede en slechte ervaringen hebben jullie met Google Analytics?


  23 oktober 2006 om 11:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!