Europese erkenning titel Register Marketeer (RM)

Europese erkenning titel Register Marketeer (RM)

Goed nieuws voor de Nederlandse marketeers. Het eerste officieel erkende, Europese kwaliteitsstempel voor ervaren top marketingmanagers en -adviseurs komt uit Nederland. Zij kunnen nu via de titel Register Marketeer persoonscertificering verkrijgen op basis van de internationale norm ISO/IEC 17024 aldus NIMA dat vandaag hierover een persbericht verstuurde.

De Raad voor Accreditatie heeft de European Marketing Certification Foundation (Stichting EMCF) geaccrediteerd als Certificerende Instelling voor personen. Deze Stichting EMCF is in Europa de eerste certificerende instelling voor marketeers, en is opgezet door het NIMA (het Nederlands Instituut voor Marketing) en het College Register Marketeers.

Voorzitter van het netwerk van Register Marketeers, Hans Gillis: “Voor topstrategen in marketing zijn de officiële titel en de certificering van grote waarde. Zowel voor binnenlandse, als buitenlandse bedrijven staat de titel Register Marketeer garant voor zeer brede en up-to-date kennis en ervaring op strategisch marketing niveau. Ik verwacht dat de Register Marketeer de komende jaren niet alleen een plek zal krijgen in de boardroom als CMO, maar ook een belangrijke invloed zal hebben op de innovatie van het marketingvak.”

De titel Register Marketeer is in 1992 in het leven geroepen in nauwe samenwerking met het NIMA. In juli 2005 is de onafhankelijke Stichting EMCF opgericht om Register Marketeers te kunnen certificeren. “Vanuit het NIMA en later vanuit de Stichting EMCF is meer dan twee jaar gewerkt aan het verkrijgen van deze accreditatie. De bestaande procedures en vereisten om Register Marketeer te kunnen worden zijn tijdens het accreditatieproces geobjectiveerd en afgestemd op de internationale normen voor persoonscertificering. De titel Register Marketeer krijgt hiermee een meerwaarde, een duidelijke erkenning in de markt”, aldus Frans Cornelis, voorzitter van de Stichting EMCF.

De Stichting EMCF kent persoonscertificering toe aan marketeers die op hoog strategisch niveau werkzaam zijn. De marketeers moeten voldoen aan vastgestelde criteria voor opleiding, werkervaring en nevenactiviteiten. Gecertificeerde marketeers krijgen de officiële titel Register Marketeer (RM). De persoonscertificering is 5 jaar geldig, waarbij jaarlijks punten behaald moeten worden voor permanente educatie (actualisering van kennis en competenties). Iedere 5 jaar vindt hercertificering plaats.

Petra Claessen, directeur NIMA: “Register Marketeers werken in de top van het bedrijfsleven. Juist daar is momenteel grote behoefte aan herkenbaarheid van kwaliteit. Steeds meer bedrijven, waaronder de bedrijven uit onze Top Marketing Club, onderkennen de noodzaak van marketing op het hoogste niveau. De persoonscertificering van Register Marketeers komt precies op het juiste moment.”

Bron: NIMA


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.