Narrowcasting in Nederland in kaart gebracht (2)

11 augustus 2006, 08:33

Narrowcasting in Nederland in kaart gebrachtBegin juli verwezen we al naar een overzicht van nationale narrowcasting-iniatieven dat was opgesteld door Hans-Peter Akkerman, Ronald Dubbeldam en Fred Kuhlman.

Vandaag verwijst Adfoblog naar het rapport ‘Narrowcasting in beeld’ waarin Barbara Oerbekke en Bram Nauta van branche-organisatie Popai Benelux hebben uitgezocht hoeveel schermen met instore-tv ons land nu eigenlijk telt. Uit het onderzoek blijkt dat in Nederland 16.700 schermen aanwezig zijn in 2.880 (verkoop)punten. Indien het aantal schermen wordt onderverdeeld per branche, bekleedt de detailhandel een vooraanstaande positie op de narrowcasting markt met 9.900 schermen, ofwel 58% van het totaal. Deze schermen hangen in 1.770 winkels.

Jammer dat Popai het onderzoeksrapport alleen beschikbaar stelt aan leden.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  venturo

  Tja….. POPAI weet zelf niet wat ze meet. De helft van de telecomwinkels zou narrowcasten. Hahaha het meeste is gewoon nog een DVDtje poepen hoor!


  11 augustus 2006 om 10:36
  media

  Heb zojuist wel het rapport ontvangen (met dank aan de anonieme zender) en zal het dit weekend eens op mijn gemak doorlezen. Vreemd overigens dat ze het rapport niet gratis beschikbaar stellen. Het is toch in het belang van de branche dat kennis over deze materie zo breed mogelijk wordt verspreid of heb ik ergens iets gemist?


  11 augustus 2006 om 10:46
  Frankvdk

  Het is inderdaad jammer dat het gelinkte bestand niet gratis beschikbaar is, had het raport graag gelezen om meer kennis op te doen over narrow-casting.


  11 augustus 2006 om 10:55
  Martijn Groeneweg

  Kan de anonieme zender of Marco dat rapport ook even naar mij mailen via martijn@tdx.nl? Dan heb ik in het weekend ook wat te lezen. Alvast dank.


  11 augustus 2006 om 13:50
  Niels Jansen

  Zou de ‘anonieme zender’ mij dit document ook willen mailen? nrj@nrjansen.nl

  Mijn dank is zeer groot;-)


  14 augustus 2006 om 10:41
  Rick van der Poorten

  Ik zou het rapport ook graag willen ontvangen als dit mogelijk is. Heb zelf al contact gehad met enkele narrowcasting bedrijven, maar die hadden het rapport nog niet.

  Rickvanderpoorten@wanado.nl


  17 augustus 2006 om 09:49
  rick

  sorry tikfoutje.

  rickvanderpoorten@wanadoo.nl

  Alvast bedankt.


  17 augustus 2006 om 09:50
  Jos

  Heeft iemand dit rapport wellicht nog voor mij. het is al een wat ouder bericht, maar zou het toch interessant vinden om te lezen.


  16 oktober 2007 om 05:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!