Blokkeert China nu ook Feedburner?

6 augustus 2006, 05:16

Ik zag het bericht al eerder voorbij komen en vandaag verwijst ook About:blank naar een posting van Steve Rubel (Micro Persuasion) waarin wordt beweert dat China naast blogservices zoals Blogger en Typepad, nu ook Feedburner blokkeert. Daarmee worden honderdduizenden feeds van weblogs, podcasts en online kranten voor de Chinese bevolking ontoegankelijk, aldus Rubel. Hij vergelijkt het met het uitsluiten van de grootste vliegtuigmaatschappij te landen op een vliegveld.

Ik heb uiteraard Marc van der Chijs gevraagd naar zijn reactie:

(…) Feedburner werkt gewoon in Shanghai, en ook de RSS feed van Marketingfacts. China blockt helaas regelmatig sites, maar RSS feeds zijn tot nu toe gewoon te gebruiken (ook die van geblockte sites, in ieder geval als je ze via bloglines of zo leest). (…)

Opmerkelijk is ook dat Feedburner nog niet heeft gereageerd en er ook nog niets over meldt op haar weblog Burning Questions. Storm in een glas water of is China wel degelijk bezig met het blokkeren van feeds die via Feedburner lopen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  finzend

  Lijkt me nogal logisch dat ze via Bloglines te lezen zijn, het ophalen van de feed gaat dan gewoon via de server van Bloglines. Ben benieuwd of Marc het ook getest heeft via een desktop-feedreader?


  6 augustus 2006 om 06:00
  marcvanderchijs

  Ook via een desktop feedreader werkt het gewoon Zesser. Storm in een glas water dus, lijkt me.


  6 augustus 2006 om 07:37
  media

  Er zijn inmiddels meer reacties vanuit China dat het waarschijnlijk ging om een tijdelijke ‘ storing’. Storm in een glas water dus!


  6 augustus 2006 om 16:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!