• Mobile
  wordt gesponsord door

Volledige muziektracks gaan ringtone overtreffen

Volledige muziektracks gaan ringtone overtreffen

Volledige muziektracks gaan ringtone overtreffenVolgens onderzoek van Juniper Research zullen in 2011 de totale inkomsten van de mobiele muziekmarkt zo’n 14 miljard dollar per jaar bedragen. Azië heeft het grootste aandeel in die inkomsten (40%), gevolgd door Europa (27%), Noord Amerika (18%) en de rest (15%). Er zal de komende vijf jaar een duidelijke verschuiving zijn van ringtones naar volledige muziektracks, die via het mobiele netwerk worden gedownload, Over The Air (OTA) genoemd. Terwijl inkomsten uit ringtones in deze vijf jaar verhoudingsgewijs dalen van 81% naar 51%, stijgt het aandeel van volledige muziektracks van 9% naar 32% (via: telecomwereld.com).

Nu ben ik sinds een paar dagen de ‘gelukkige’ eigenaar van een Nokia N91 en ik moet zeggen dat ik inderdaad alleen nog maar volledige muziektracks op het toestel heb staan (en als beltoon gebruik). Weet iemand overigens hoe ik ook gewoon kan bellen met dat ding? ;-)


Delen



Er zijn 14 reacties op dit artikel

 • alleen jammer dat er nog een antieke camera opzit :-)

  geplaatst op
 • O, kan je er ook mee fotograferen? ;-)

  Zonder gekheid, het apparaat bevat zoveel mogelijkheden dat ik waarschijnlijk nog weken bezig ben om alles te proberen. Waar ik het vooralsnog minder in vind dan mijn oude Nokia 6310 is simpelweg bellen.

  geplaatst op
 • Ik snap nog steeds niet dat er zoveel geld verdiend wordt met die rindtones. Het is tegenwoordig zo makkelijk om ergens even een MP3-tje van te bakken en deze op je telefoon te zetten...

  geplaatst op
 • @Marco "Weet iemand overigens hoe ik ook gewoon kan bellen met dat ding?":

  Als 't apparaatje met Microsoftware is uitgerust kun je met [ Start/Programs/Utilities/Dailer, Dail/New, telefoonnummer intypen, Enter en het bevestigen van het 'Are you sure' pop-upje ] bellen, met [ Start/Programs/Utilities/Listener, Listen/New, Find device, klik op 'Speaker', Enter en het bevestigen van nog een 'Are you sure' pop-upje ] luisteren, en met [ Start/Programs/Utilities/Talker, Talker/New, Find device, klik op 'Microphone', Enter en het bevestigen van het laatste 'Are you sure' pop-upje ] praten.

  geplaatst op
 • Past helemaal in de trend van "single" downloads. Nu nog een alert die een 30sec trailer van de nieuwe track van mijn favoriete artiest OTA pushed ...

  geplaatst op
 • Ik denk dat er ook wel tracks uit gaan komen als 'ringtone-edition', niet alle nummers zijn heel leuk de eerste 10 seconden. De ringtone-edition slaat bijvoorbeeld de intro over of begint met het refrein.

  geplaatst op
 • @Carl: Damn, en ik maar denken dat het lastig was ;-)

  @Ernst: Toevallig zit in net net nieuws bij NVPI te lezen waar melding wordt gemaakt dat de verkoop van muziekdownloads in het eerste half jaar verdubbeld en er voor het eerst meer downloads dan fysieke singles zijn verkocht.

  geplaatst op
 • Ik had eigenlijk gehoopt dat er eens een einde zou komen aan die ringtone manie. Wat is er mis met een ouderwets bliepje. Is het niet genoeg je te onderscheiden dmv een ander kapsel? Nee, val de medemens maar weer lastig met je wanstaltige muzieksmaak. Liefst van die tunes die de gehele dag door je kop blijven zeuren.

  Liever heb ik dat de telefoon- en ringtoneboeren zich gaan concentreren op allerlei stimulerende trilfuncties.

  Wat heb je eigenlijk aan een ringtone van 3 minuten terwijl binnen 20 seconden de voicemail ingeschakeld wordt?

  geplaatst op
 • @Walter - helemaal mee eens. Die van mij staat dan ook op alleen trillen.

  geplaatst op
 • Ik snap nog steeds niet dat er zoveel geld verdiend wordt met die rindtones. Het is tegenwoordig zo makkelijk om ergens even een MP3-tje van te bakken en deze op je telefoon te zetten...

  http://www.zaph.nl/ hmmm...
  Dat snap ik ook niet van website development ;) iedereen kan toch in Word een text typen en dat uploaden...

  Nee even zonder gekheid, mensen zijn lui en willen dat zelf helemaal niet doen. En wat er hier bedoelt word is dat je gewoon muziek (DRM of niet, gekocht of niet) op je GSM gewoon aanwijst als ringtone. En dat verkopen van muziek (in MIDI, MP3 of AAC) blijft toch wel doorgaan.

  geplaatst op
 • ha ! en ik ben op zoek naar een GSM voor HSDPA, mobiel internetten (maar dan wel snel) en synchronisatie met Outlook en Office. Camera : aardig als het erbij is. Ringtone : niet nodig, maar wel leuk.

  Nokai N70 dan maar ?

  geplaatst op
 • @Marco

  Verbaast me dat je niet kon wachten op de 6310 opvolger, de E50

  @Ewout
  Ga voor de Enterprise serie van Nokia (bv E60). De N-serie zijn energie vretende gadgets.
  Zelf de trotse bezitter van een E61, zelfde specs E60, maar qwerty en groter scherm.

  geplaatst op
 • Robert, ik heb van Ewald begrepen dat de E60 ook energie vreet!?

  Tip van verkoper Nokia N91: laadt de N91 de eerste maand bij iedere mogelijkheid (thuis, auto) op. De eerste periode van gebruik bepaalt blijkbaar de levensduur van de batterij. Iemand enige ervaring hiermee?

  geplaatst op
 • Mooie verkooptruc van die Nokia verkoper:
  laadt de N91 de eerste maand bij iedere mogelijkheid op...

  Volgens de productmanagers van DELL weet je dan zeker dat je na die eerste maand dan weer een nieuwe batteriij nodig hebt. Batterijen zijn als kannen melk. Zorg dat ze helemaal leeg zijn voordat je ze bijvult. dan heb je altijd verse melk. Maar als je na elk glaasje de kan weer bijvult, dan heb je binnen de kortste keren zure melk.

  Dell (en Campina) zegt daarom: pas bijvullen als de batterij (kan) bijna helemaal leeg is.
  Wat in het geval van mijn Nokia E60 dagelijks is, dus misschien dat ik ben voorgelogen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.