Volledige muziektracks gaan ringtone overtreffen

3 augustus 2006, 06:00

Volledige muziektracks gaan ringtone overtreffenVolgens onderzoek van Juniper Research zullen in 2011 de totale inkomsten van de mobiele muziekmarkt zo’n 14 miljard dollar per jaar bedragen. Azië heeft het grootste aandeel in die inkomsten (40%), gevolgd door Europa (27%), Noord Amerika (18%) en de rest (15%). Er zal de komende vijf jaar een duidelijke verschuiving zijn van ringtones naar volledige muziektracks, die via het mobiele netwerk worden gedownload, Over The Air (OTA) genoemd. Terwijl inkomsten uit ringtones in deze vijf jaar verhoudingsgewijs dalen van 81% naar 51%, stijgt het aandeel van volledige muziektracks van 9% naar 32% (via: telecomwereld.com).

Nu ben ik sinds een paar dagen de ‘gelukkige’ eigenaar van een Nokia N91 en ik moet zeggen dat ik inderdaad alleen nog maar volledige muziektracks op het toestel heb staan (en als beltoon gebruik). Weet iemand overigens hoe ik ook gewoon kan bellen met dat ding? 😉

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

13 Reacties

  peter vos

  alleen jammer dat er nog een antieke camera opzit 🙂


  3 augustus 2006 om 06:25
  media

  O, kan je er ook mee fotograferen? 😉

  Zonder gekheid, het apparaat bevat zoveel mogelijkheden dat ik waarschijnlijk nog weken bezig ben om alles te proberen. Waar ik het vooralsnog minder in vind dan mijn oude Nokia 6310 is simpelweg bellen.


  3 augustus 2006 om 06:38
  Peter Bonjernoor

  Ik snap nog steeds niet dat er zoveel geld verdiend wordt met die rindtones. Het is tegenwoordig zo makkelijk om ergens even een MP3-tje van te bakken en deze op je telefoon te zetten…


  3 augustus 2006 om 06:40
  mangold

  @Marco “Weet iemand overigens hoe ik ook gewoon kan bellen met dat ding?”:

  Als ’t apparaatje met Microsoftware is uitgerust kun je met [ Start/Programs/Utilities/Dailer, Dail/New, telefoonnummer intypen, Enter en het bevestigen van het ‘Are you sure’ pop-upje ] bellen, met [ Start/Programs/Utilities/Listener, Listen/New, Find device, klik op ‘Speaker’, Enter en het bevestigen van nog een ‘Are you sure’ pop-upje ] luisteren, en met [ Start/Programs/Utilities/Talker, Talker/New, Find device, klik op ‘Microphone’, Enter en het bevestigen van het laatste ‘Are you sure’ pop-upje ] praten.


  3 augustus 2006 om 07:05
  Ernstvdploeg

  Past helemaal in de trend van “single” downloads. Nu nog een alert die een 30sec trailer van de nieuwe track van mijn favoriete artiest OTA pushed …


  3 augustus 2006 om 07:07
  (verwijderd)

  Ik denk dat er ook wel tracks uit gaan komen als ‘ringtone-edition’, niet alle nummers zijn heel leuk de eerste 10 seconden. De ringtone-edition slaat bijvoorbeeld de intro over of begint met het refrein.


  3 augustus 2006 om 07:38
  Walter

  Ik had eigenlijk gehoopt dat er eens een einde zou komen aan die ringtone manie. Wat is er mis met een ouderwets bliepje. Is het niet genoeg je te onderscheiden dmv een ander kapsel? Nee, val de medemens maar weer lastig met je wanstaltige muzieksmaak. Liefst van die tunes die de gehele dag door je kop blijven zeuren.

  Liever heb ik dat de telefoon- en ringtoneboeren zich gaan concentreren op allerlei stimulerende trilfuncties.

  Wat heb je eigenlijk aan een ringtone van 3 minuten terwijl binnen 20 seconden de voicemail ingeschakeld wordt?


  3 augustus 2006 om 07:55
  Peter Bonjernoor

  @Walter – helemaal mee eens. Die van mij staat dan ook op alleen trillen.


  3 augustus 2006 om 08:09
  ewout@onedaycompany.nl

  ha ! en ik ben op zoek naar een GSM voor HSDPA, mobiel internetten (maar dan wel snel) en synchronisatie met Outlook en Office. Camera : aardig als het erbij is. Ringtone : niet nodig, maar wel leuk.

  Nokai N70 dan maar ?


  3 augustus 2006 om 08:54
  Robert

  @Marco

  Verbaast me dat je niet kon wachten op de 6310 opvolger, de E50

  @Ewout

  Ga voor de Enterprise serie van Nokia (bv E60). De N-serie zijn energie vretende gadgets.

  Zelf de trotse bezitter van een E61, zelfde specs E60, maar qwerty en groter scherm.


  3 augustus 2006 om 09:43
  media

  Robert, ik heb van Ewald begrepen dat de E60 ook energie vreet!?

  Tip van verkoper Nokia N91: laadt de N91 de eerste maand bij iedere mogelijkheid (thuis, auto) op. De eerste periode van gebruik bepaalt blijkbaar de levensduur van de batterij. Iemand enige ervaring hiermee?


  4 augustus 2006 om 09:41
  everhoog

  Mooie verkooptruc van die Nokia verkoper:

  laadt de N91 de eerste maand bij iedere mogelijkheid op…

  Volgens de productmanagers van DELL weet je dan zeker dat je na die eerste maand dan weer een nieuwe batteriij nodig hebt. Batterijen zijn als kannen melk. Zorg dat ze helemaal leeg zijn voordat je ze bijvult. dan heb je altijd verse melk. Maar als je na elk glaasje de kan weer bijvult, dan heb je binnen de kortste keren zure melk.

  Dell (en Campina) zegt daarom: pas bijvullen als de batterij (kan) bijna helemaal leeg is.

  Wat in het geval van mijn Nokia E60 dagelijks is, dus misschien dat ik ben voorgelogen.


  4 augustus 2006 om 11:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!