Firefox 200 miljoen keer gedownload

Firefox 200 miljoen keer gedownload

Sinds de Lancering van FireFox op 9 november 2004 is de Open Source-browser 200 miljoen keer gedownload, maakte de Mozilla Stichting maandag bekend. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat er ook 200 miljoen gebruikers zijn.

Volgens Net Applications heeft Firefox nu een wereldwijd marktaandeel van 11,3%, terwijl dit nog 9,5 % was in Januari. De groei blijkt ook wel uit het feit dat het 11 maanden duurde om 100 miljoen downloads te halen en dat het 9 maanden duurde voor de volgende 100 miljoen.

In de VS is het marktaandeel nog groter : 15.8% in Juli, terwijl dit nog 14.1% was eind vorig jaar, volgens OneStat.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • En Firefox gaat gebundeld worden met Real Player. Dat zal het aantal firefox downloads veel meer vergroten. Alleen zegt dt natuurlijk weinig over het gebruik.

  geplaatst op
 • Krijg je dan niet hetzelfde als met Windows en WMP? Of pakt men alleen Microsoft aan voor dit soort zaken?

  geplaatst op
 • @Kasper, het verschil zit hem in het feit dat je als gebruiker Firefox ervoor kiest om een dubbelpakket te nemen, iets wat je ook had kunnen doen door twee keer een single pakket te downloaden.
  Bij Windows is het pakket (de mediaplayer en browser) direct op het moment dat je je nieuwe PC aanzet reeds aanwezig. Voor de gebruiker is er geen noodzaak meer om zo'n programma te zoeken, want je hebt het al. Dat is geen eerlijke concurrentie. Bij de combo van FireFox en Real ga je op zoek en maak je een keuze. Dat is wél eerlijke concurrentie.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.