Firefox 200 miljoen keer gedownload

2 augustus 2006, 14:34

Sinds de Lancering van FireFox op 9 november 2004 is de Open Source-browser 200 miljoen keer gedownload, maakte de Mozilla Stichting maandag bekend. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat er ook 200 miljoen gebruikers zijn.

Volgens Net Applications heeft Firefox nu een wereldwijd marktaandeel van 11,3%, terwijl dit nog 9,5 % was in Januari. De groei blijkt ook wel uit het feit dat het 11 maanden duurde om 100 miljoen downloads te halen en dat het 9 maanden duurde voor de volgende 100 miljoen.

In de VS is het marktaandeel nog groter : 15.8% in Juli, terwijl dit nog 14.1% was eind vorig jaar, volgens OneStat.

Ewout Wolff
Eigenaar bij Onedaycompany

Ewout Wolff kent het online marketing vak vanuit de praktijk: de afgelopen 20 jaar heeft hij ervaring opgedaan met bedenken en (vooral) realiseren van nieuwe online concepten. Als interim online marketing manager heeft hij gewerkt voor De Efteling, Philips, TomTom, Centraal Beheer, Freo, AXA, Alliander, Leasit, DLL en Auping.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Michel

  En Firefox gaat gebundeld worden met Real Player. Dat zal het aantal firefox downloads veel meer vergroten. Alleen zegt dt natuurlijk weinig over het gebruik.


  2 augustus 2006 om 15:53
  Kasper Katje

  Krijg je dan niet hetzelfde als met Windows en WMP? Of pakt men alleen Microsoft aan voor dit soort zaken?


  2 augustus 2006 om 15:56
  Niels Hoogland

  @Kasper, het verschil zit hem in het feit dat je als gebruiker Firefox ervoor kiest om een dubbelpakket te nemen, iets wat je ook had kunnen doen door twee keer een single pakket te downloaden.

  Bij Windows is het pakket (de mediaplayer en browser) direct op het moment dat je je nieuwe PC aanzet reeds aanwezig. Voor de gebruiker is er geen noodzaak meer om zo’n programma te zoeken, want je hebt het al. Dat is geen eerlijke concurrentie. Bij de combo van FireFox en Real ga je op zoek en maak je een keuze. Dat is wél eerlijke concurrentie.


  2 augustus 2006 om 18:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!