E3 Media Festival: small is the new big

E3 Media Festival: small is the new big
, Ubisoft
@CemYildiz

logo E3 ExpoDe Entertainment Software Association heeft bekendgemaakt dat de E3 Expo, ‘s werelds grootste gamebeurs, zal ophouden met bestaan. Het evenement, dat jaarlijks plaatsvindt in Los Angeles, heeft de nieuwe naam E3 Media Festival gekregen en zal ruimte bieden aan 5000 bezoekers, aldus The Wall Street Journal. De beurs wordt hierdoor beduidend kleiner dan de E3 Expo, dat dit jaar nog ruim 60.000 bezoekers trok. De oorzaak van deze verandering is dat de E3 Expo te groot werd voor deelnemers van de beurs. Hierdoor kregen de games zelf steeds minder aandacht, terwijl de kosten wel bleven stijgen. Op Next Generation staat een interessante analyse met de tien belangrijkste redenen voor de ineenstorting van de E3 Expo. Geen chaos en glitter & glamour meer, maar focus en professionaliteit. Eén stap achteruit, twee vooruit. Small is the new big.

Via: games.blogo


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Voor geinteresseerden is vanaf vandaag Advergaming toegevoegd als rubriek op Marketingfacts (uiteraard met een eigen RSS-feed).

  geplaatst op
 • @marco:
  Misschien ook een idee om social networking als rubriek toe te voegen

  geplaatst op
 • goed dat men de beurs-opzet heeft aangepast. Het was te groot geworden en gesprekken die je met partners moest (danwel zou moeten hebben) hebben, liepen vaak uit op oppervlakkige meetings. De enorme bombardement van berichten waren ook niet meer te overzien en je miste ook al snel diverse workshops en bijeenkomsten doordat de omvang te groot was.

  Ben benieuwd naar de gehele nieuwe opzet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.