Missers in domeinnamen

20 juli 2006, 02:45

Via Namespace kwam ik dit lijstje tegen van slecht bedachte domeinnamen. Namen die wellicht prima passen bij de naam van de organisatie, maar bij nader inzien toch ook op een andere manier gelezen kunnen worden. De site ‘Who Represent’ waar je de naam van de agent van een beroemdheid kunt vinden, is te vinden op www.whorepresents.com. Expert Exhange waar programmeurs adviezen kunnen uitwisselen is te vinden op www.expertsexchange.com.

Dell opende recent een weblog met de naam One2One op subdomein one2one.dell.com. Nu blijkt echter one2one.com een erotische site te zijn. Ongekend dat men dat niet even vooraf gecheckt heeft. Toeval of niet, gisteren bemerkte ik dat het weblog van dell nu op www.dellone2one.com is gezet.

Iemand al eens dergelijke Nederlandse missers ontdekt tussen de twee miljoen domeinnamen?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

6 Reacties

  nikao

  damn.. denken mensen dan helemaal niet na? (www.powergenitalia.com)

  of proberen ze naief de bezoekers af te vangen en te bekeren?(www.cummingfirst.com)


  20 juli 2006 om 04:01
  Arnout Veenman

  Je kan veel zeggen, maar de bewuste domeinnamen blijven door de missers wel lekker hangen 🙂


  20 juli 2006 om 07:18
  evroekel

  Missers blijven inderdaad hangen. Had eerlijk gezegd wel verwacht dat er ook Nederlandse voorbeelden zouden zijn.


  20 juli 2006 om 19:28
  evroekel

  @Henk: Ik had het gemist bij Retecool. Toch daar ook weinig echt Nederlandse missers.


  21 juli 2006 om 17:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!