Zo doe je dat: verdienen met muziek maken

Zo doe je dat: verdienen met muziek maken
, Carl Mangold

Steeds meer bandjes doen hun marketing in eigen huis; van platenmaatschappijen heb je immers meer last dan profijt. (Ze dwarsbomen je creativiteit, ze je buiten je ongelofelijk uit en ze doen echt nóóit wat jij wilt en nodig hebt).

Het onafhankelijke bandje Hyena Snarls heeft een wel heel erg interessante marketing bedacht: ze plakt CDR’s met haar muziek op posters waarop ze hun gigs aankondigen. En met de huidige CDR-prijzen zou dat best wel eens de állergoedkoopste manier kunnen zijn om jezelf onder de aandacht van een nieuw publiek te brengen ;-)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 12 reacties op dit artikel

 • gaaf bedacht! erg goed idee

  geplaatst op
 • Als de muziek net zo goed is als de presentatie ervan, dan laat ik hem fijn hangen. Als je dan al die moeite neemt, besteed dan nog een middagje aan een mooi ontwerp van een covertje in het doosje, zodat hij uitnodigt om meegenomen te worden. Of zeur ik nu?

  geplaatst op
 • @Christian: "Of zeur ik nu?" -> Nee hoor, je maakt geen deel uit van de doelgroep ;-)

  geplaatst op
 • De uitvoering kan inderdaad beter, maar het is wel een aardig idee. Ik ga purmerend volhangen :-)

  geplaatst op
 • origineel idee, misschien kon het ontwerp van de cover wel beter maar denk dat ik uit nieuwsschierigheid toch de cd zou meenemen :)

  geplaatst op
 • ik denk dat de uitvoering perfect is. Gratis en voor niks.

  geplaatst op
 • Grappige actie wel, maar kan iemand mij uitleggen waar dat geld dan mee verdiend wordt?

  geplaatst op
 • Ik neem aan met optredens, merchandise en eventuele full albums (complete CD's).

  geplaatst op
 • En daar gaat deze marketing-actie dus voor zorgen? Was het maar zo makkelijk...

  geplaatst op
 • Ja, de CD-actie zorgt voor naamsbekendheid in de betreffende scene en zal vervolgens ook voor meer bezoekers tijdens optredens zorgen (wanneer de muziek aanslaat natuurlijk).

  geplaatst op
 • @Tibor: Artiesten verdienen aan optredens, platenmaatschappijen verdienen aan CD's.

  Als je met bijvoorbeeld 50 op bomen en lantaarnpalen geplakte CDR's 10 extra bezoekers à €10 naar je optreden lokt, levert dat je dus pakweg €100 - €25 = €75 winst op.

  geplaatst op
 • Carl: Ik ben zelf muzikant en vrees dat er toch iets meer aan te pas komt voor je geld gaat verdienen met een band. Mochten er door 50 van zulke posters al 10 extra bezoekers naar je optreden komen (en dat waag ik te betwijfelen), levert dat wellicht wat meer omzet op, maar da's nog lang geen winst hoor ;-)

  Nogmaals: een leuk bedachte actie maar de titel van het bericht is, net als het beeld dat je schept van platenmaatschappijen, wat overdreven.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.