Twee miljoen NL-domeinen

17 juli 2006, 18:12

De SIDN verwacht dat in augustus de 2-miljoenste NL-domeinnaam wordt geregistreerd. Inclusief de ongeveer 700.000 andere domeinen als .com, .eu en .org die binnen Nederland geregistreerd zijn, komt dat neer op totaal 2,7 miljoen domeinnamen, oftewel 17 domeinnamen per 100 inwoners. Daarmee is Nederland koploper in de wereld voor wat betreft het aantal geregistreerde domeinnamen per 100 inwoners.

Ook in absolute zin behoort Nederland tot de koplopers. In slechts twee andere landen in Europa zijn er meer landdomeinnamen geregistreerd: in Duitsland (10 miljoen) en in het Verenigd Koninkrijk (6 miljoen). Ook het .eu-domein is met iets meer dan 2 miljoen registraties net iets groter. “Nagenoeg elk bedrijf in Nederland heeft inmiddels z’n eigen domeinnaam. De groei komt nu nog vanuit het bedrijfsleven, maar in de naaste toekomst zal dat naar verwachting verschuiven naar particulieren, “aldus SIDN directeur Roelof Meijer.

Ik kan het me bijna niet voorstellen, 2 miljoen NL-domeinnamen. Wat een onzin zal daartussen zitten! En hoeveel zullen er niet ergens ongebruikt op de plank liggen weg te stoffen…

Barry Kampstra
Managing director bij Daisycon

Barry Kampstra is één van de drie oprichters van Daisycon. Daisycon is in Nederland actief op het gebied van Cost-per-Click, Cost-per-Lead en Cost-per-Sale online marketing. Met ruim 30.000 aangesloten publishers mag Daisycon zich met recht marktleider op het gebied van performance based online marketing noemen. Zie ook LinkedIn.

Categorie
Tags

9 Reacties

  John

  Het merendeel zal wel door domeinkapers geclaimed zijn in de ijdele hoop om daar grof aan te verdienen.


  17 juli 2006 om 18:54
  Paul van Veenendaal

  Ik heb zelf een overzicht van 700.000 geclaimde .nl domeinnamen. Daarvan zijn zo’n 50.000 geclaimd door Domeinstart.nl, ID Prof, Blixem etc. die je kunt huren of kopen. Dus ik schat dat slechts 5% van alle (interessante) .nl domeinnamen door domeinkapers zijn geclaimd.

  Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel redirect domains. Zoals van .nl -> .com en honderden xxx domeinnamen die naar een site linken.


  17 juli 2006 om 19:32
  Arnout Veenman

  Prachtige marketing van de SIDN, op deze manier komen ze twee keer in het nieuws door het heugelijke feit dat er straks twee miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd zijn.

  Dat er zoveel domeinnamen gekaapt zijn klopt, echter naar mijn idee zal dat in de zelfde verhouding zijn als bij andere domeinnaam-extensies het geval is. Dus ik denk dat we wereldwijd zeker koploper zijn met de registratie van domeinnamen voor eigen gebruik.


  17 juli 2006 om 20:19
  nikao

  2 miljoen .nl domeinen versus 700K .com?

  Wist niet dat we zo nationalistisch waren..


  18 juli 2006 om 04:18
  Vincent Vega

  De stelling klopt niet helemaal.

  Er is ook een deel van de .nl door buitenlandse bedrijven geregistreerd 🙂


  18 juli 2006 om 04:59
  Logfather

  En er zijn ook best veel Nederlanders die de site in het buitenland hebben geregistreert (met name .com dan natuurlijk) omdat dat soms voordeliger is.


  18 juli 2006 om 05:54
  Stijn Kruijssen

  @ Logfather: dit staat ook in het artikel. Alleen denk niet dat het eventueel voordeliger zijn van .com een reden is (of mag zijn) om deze te gebruiken IN PLAATS VAN een .nl


  18 juli 2006 om 07:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!