• Mobile
  wordt gesponsord door

Twee miljoen NL-domeinen

Twee miljoen NL-domeinen
, Daisycon

De SIDN verwacht dat in augustus de 2-miljoenste NL-domeinnaam wordt geregistreerd. Inclusief de ongeveer 700.000 andere domeinen als .com, .eu en .org die binnen Nederland geregistreerd zijn, komt dat neer op totaal 2,7 miljoen domeinnamen, oftewel 17 domeinnamen per 100 inwoners. Daarmee is Nederland koploper in de wereld voor wat betreft het aantal geregistreerde domeinnamen per 100 inwoners.

Ook in absolute zin behoort Nederland tot de koplopers. In slechts twee andere landen in Europa zijn er meer landdomeinnamen geregistreerd: in Duitsland (10 miljoen) en in het Verenigd Koninkrijk (6 miljoen). Ook het .eu-domein is met iets meer dan 2 miljoen registraties net iets groter. “Nagenoeg elk bedrijf in Nederland heeft inmiddels z’n eigen domeinnaam. De groei komt nu nog vanuit het bedrijfsleven, maar in de naaste toekomst zal dat naar verwachting verschuiven naar particulieren, “aldus SIDN directeur Roelof Meijer.

Ik kan het me bijna niet voorstellen, 2 miljoen NL-domeinnamen. Wat een onzin zal daartussen zitten! En hoeveel zullen er niet ergens ongebruikt op de plank liggen weg te stoffen…


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Het merendeel zal wel door domeinkapers geclaimed zijn in de ijdele hoop om daar grof aan te verdienen.

  geplaatst op
 • Ik heb zelf een overzicht van 700.000 geclaimde .nl domeinnamen. Daarvan zijn zo'n 50.000 geclaimd door Domeinstart.nl, ID Prof, Blixem etc. die je kunt huren of kopen. Dus ik schat dat slechts 5% van alle (interessante) .nl domeinnamen door domeinkapers zijn geclaimd.

  Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel redirect domains. Zoals van .nl -> .com en honderden xxx domeinnamen die naar een site linken.

  geplaatst op
 • Prachtige marketing van de SIDN, op deze manier komen ze twee keer in het nieuws door het heugelijke feit dat er straks twee miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd zijn.

  Dat er zoveel domeinnamen gekaapt zijn klopt, echter naar mijn idee zal dat in de zelfde verhouding zijn als bij andere domeinnaam-extensies het geval is. Dus ik denk dat we wereldwijd zeker koploper zijn met de registratie van domeinnamen voor eigen gebruik.

  geplaatst op
 • 2 miljoen .nl domeinen versus 700K .com?
  Wist niet dat we zo nationalistisch waren..

  geplaatst op
 • De stelling klopt niet helemaal.
  Er is ook een deel van de .nl door buitenlandse bedrijven geregistreerd :)

  geplaatst op
 • En er zijn ook best veel Nederlanders die de site in het buitenland hebben geregistreert (met name .com dan natuurlijk) omdat dat soms voordeliger is.

  geplaatst op
 • @ Logfather: dit staat ook in het artikel. Alleen denk niet dat het eventueel voordeliger zijn van .com een reden is (of mag zijn) om deze te gebruiken IN PLAATS VAN een .nl

  geplaatst op
 • Namespace: "Denmark.dk heeft gisteren een persbericht gepubliceerd waarin zij claimen dat de Denen per inwoner de meeste domeinnamen hebben geregistreerd binnen Europa. Het verwarrende is dat de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) afgelopen 17 juli nog vertelde dat wij Nederlander de meeste domeinnamen per inwoner ter wereld geregistreerd hebben."

  geplaatst op
 • Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft vandaag de tweemiljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. De mijlpaal komt op naam van Marcel van der Ark uit Groningen, waarvoor op 14:16 uur het domein shop4business.nl werd vastgelegd. De feitelijke aanvraag kwam binnen via hostingbedrijf ADIX Hosting, waar Van der Ark de domeinnaam had aangevraagd. Na Duitsland (10 miljoen), Groot Brittannië (6 miljoen) is .nl het populairste landendomein ter wereld.

  Bron: SIDN

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.