KPN sluit ook Talpa aan

12 juli 2006, 09:40

Volgens een persbericht van Talpa zou de ambitieuze club van John de Mol een 10-jarige overeenkomst gesloten hebben met de KPN welke het mogelijk maakt om via zowel TV als internet in hoge kwaliteit beelden te bekijken vanuit alle stadions in de Eerste Divisie. Alle clubs uit de Jupiler League (eerste divisie) worden door KPN aangesloten op een hypermodern glasvezelnetwerk. Opvallend dit partnership van de KPN met Talpa omdat juist in het geval van de Eredivisie concurrent Versatel het netwerk beheert en bovendien ook officieel partner van de KNVB is. Verder is de looptijd van deze overeenkomst (10 jaar!) opmerkelijk gezien de deal met de Eerste Divisie over de uitzendrechten voor drie jaar.

Dankzij deze verbinding heeft Talpa 24 uur per dag en 7 dagen per week een open verbinding met al deze stadions, en kunnen de beelden rechtstreeks worden doorgestuurd naar de uitzendstraat van Talpa in Hilversum.

Gert Grolleman, zakelijk directeur van Talpa TV is blij met de gesloten overeenkomst: ”De techniek van KPN stelt ons perfect in staat om de cross-mediale visie van Talpa vorm te geven. Zo kunnen we de verslaggeving rondom de Jupiler League een extra dimensie geven en de fans unieke online diensten aanbieden.” Jos Zegveld, directeur KPN Broadcast Services zegt: “Deze samenwerking met Talpa past heel goed bij de ambitie van KPN om omroepen en mediabedrijven te helpen hoogwaardige en nieuwe diensten bij de consument thuis te brengen”. Recent maakte Ajax, PSV en Feyenoord bekend hun clubkanaal samen met KPN te willen vermarkten.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!