Nieuwe trend: de mobiele reisadviseur

6 juli 2006, 06:10

Het aantal mensen dat een reisbureau bezoekt loopt steeds verder terug. Een nieuwe trend die daar op inspeelt is dat meer en meer indivuduele reisbureau’s en keten pilots ondernemen met mobiele reisadviseurs. Zo kan je als je in de omgeving van Haarlem woont bij Monty’s Travel sinds kort vanuit het gemak van je eigen huis samen met Astrid een vakantie uitzoeken en direct online boeken natuurlijk. Ook ontstaan er nieuwe concepten die volledig inzetten op de mobiele reisadviseur en het persoonlijk ondernemerschap. Zo heeft de Engelse keten Travel Counsellers sinds november 2005…

het concept ook op de Nederlandse markt gebracht. Travel Counsellors is in Engeland met meer dan 590 mobiele reisadviseurs en een omzet van meer dan 150 miljoen Britse ponden een van de grootste onafhankelijke reisbureaus in Engeland. Als je op de website van Travel Counsellors Nederland kijkt dan zijn er op dit moment 10 mobiele zelfstandige reisadviseurs actief zijn in Nederland. Ik ben zeer benieuwd of het concept net zo succesvol wordt zoals in Engeland. We gaan het volgen.

Martin van Kranenburg
Trainer. Spreker en auteur bij Schrijven voor het Brein

Martin van Kranenburg is auteur van het boek Schrijven voor het Brein. Conversie is 95% psychologie. Tekst de belangrijkste aanjager. Ontdek de kracht van neuromarketing in tekst.

Categorie
Tags

16 Reacties

  Robert de Boer

  Persoonlijk zie ik hier niets in. Het trekt mij totaal niet om m’n reis te gaan boeken bij een zelfstandige. Toch is het dan bijzonder om te zien dat Travel Counsellors is Engeland de “Queen’s Award for Enterprise” heeft gewonnen.

  Deze onderscheiding wordt gegeven als herkenning en beloning voor uitzonderlijke zakelijke prestaties, klantenservice en innovatie. De Queen’s Award is de meest prestigieuze prijs in de Engelse zakenwereld en wordt jaarlijks door Hare Majesteit Koningin Elizabeth toegekend voor een periode van 5 jaar.

  Krijg je niet zomaar, dus íets zullen ze wel goed doen 😉


  6 juli 2006 om 06:48
  Ron

  De award is terecht. Het concept is innovatief en klantgericht. Ook in Nederland nu erg in opkomst en zeer geschikt voor 2 – verdieners, ouderen, maar ook gebieden met een slechte bereikbaarheid. Een personal travel agent heeft vaak veel ervaring en kan komen op het moment dat het de klant uitkomt. Gemoedelijk bij de particulier thuis of op kantoor. Zie http://www.personaltravelagent.nl voor adressen in de buurt. VOor de noorderlijke regio http://www.kumuka-reizen.nl


  17 november 2006 om 07:10
  Freek Sikkema

  Ook touroperators als bv. Kuoni, African Holidays en Royal Hansa Cruises hebben dit concept ontdekt. Als Persoonlijk Reisadviseur kom ik bij de klanten aan huis om hun ideale reis samen te stellen. Kijk voor meer info op http://www.kuoni.nl onder het kopje “Persoonlijk Reisadvies”


  3 augustus 2007 om 13:16
  mvkranenburg

  @ Freek. Dank voor je aanvulling en ondanks de trends dat het boeken via internet booming is ontstaat er zeker ruimte voor dit soort initiatieven. Er zijn namelijk toch een grote groep klanten die door de bomen het bos niet meer zien door de wildgroei van allerlei websites. Dit geeft kansen voor persoonlijk advies. Ook bij Travelcounsellors zie je die groei. Een jaar geleden hadden ze 10 mobiele adviseurs en nu meer dan 30.


  6 augustus 2007 om 06:54
  tanja

  Ik wil graag op dit artikel reageren, omdat ik als geen ander kan beamen dat dit eenformule is die werkt. Als travelcounsellor ontmoet ik veel mensen die het echt niet leuk vinden om uren achter een pc te moeten zitten om hun reis uit te zoeken, zeker niet als ze al de hele dag erachter zitten. Ze sturen een mailtje naar mij en de volgende dag rolt er iets leuks voor hun uit. Dat is ook internet. meestal heb ik dan ook nog telefonisch contact voor de persoonlijke interesse. Absoluut een markt voor dus !


  13 september 2007 om 18:20
  Floris

  Heel boeiend, zeker kansrijk. Ook in breder perspectief: Je kan het zelf doen maar zelf geen tijd. En de oude winkel voldoet niet meer.


  13 september 2007 om 18:34
  bulcaen

  Hallo,

  Bestaat er dergelijk concept in Belgie?

  zoja,Waar vind ik meer info?


  4 februari 2009 om 14:09
  Freek Sikkema

  Volgens mijn gegevens nog niet. Ik heb onlangs nog iemand gesproken van Kuoni België en het kwam hem totaal onbekend over. Wel denk ik dat België een goede markt kan zijn voor dit product. Mocht u alsnog iemand vinden dan zou ik het fijn vinden als u mij met hem/haar in contact kan brengen.

  Mocht u meer informatie willen dan kunt u mij bereiken op telefoonnummer 0031-(0)6-24928366

  Met vriendelijke groet,

  Freek Sikkema

  Persoonlijk Reisadviseur


  4 februari 2009 om 14:28
  Manon

  Beste Bulcaen,

  Misschien dat je als Belg best bij de Nederlandse Travel Counsellors kunt aansluiten.

  Ik zou gewoon eens informeren!


  17 november 2009 om 12:32
  Jose

  Mobiele reisadviseurs zijn er al jaren. Star Travel is hier als eerste mee begonnen in Nederland. Dat is al ruim 15 jaar geleden. De laatste jaren zie je dat er steeds meer nieuwe organisaties op de markt komen.

  De meeste mobiele van Star Travel werken nu onder de naam: The Travel Club.

  Deze kan dus ook worden toegevoegd aan jullie rijtje: http://www.thetravelclub.nl

  Zelf werk ik ook als persoonlijk reisadviseur. Klanten vinden het erg prettig. Ze hoeven niet naar een reisbureau en daar te wachten. Ik kom op afspraak bij ze thuis. Ik zoek van tevoren al veel voor ze uit. Natuurlijk kijken mijn klanten ook op internet. Ze vinden het echter toch prettig als iemand met ze meekijkt en de boeking en later de tickets controleert. Het is ook niet duurder. Ik maak ook altijd een prijsvergelijking voor ze en dat maakt het zelfs vaak goedkoper voor ze. Ik heb ook Toeristiek zodat ze onafhankelijke informatie kunnen lezen.

  Doordat de Duitsers andere vakantieperiodes hebben als in Nederland zijn onze carnavals-, mei- en herfstvakantie vaak goedkoper met de Duitse touroperators.

  Het blijft natuurlijk zo dat een eenvoudige vlucht en hotel makkelijk zelf te boeken is (als je een credit card hebt). Sommige mensen vinden persoonlijk contact en advies toch erg belangrijk en voor die mensen zijn de persoonlijke reisadviseurs.

  Groeten,

  The Travel Club Eindhoven

  José van den Elshout


  10 maart 2010 om 14:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!