Nog even een stapeltje (elektronische) boeken

Nog even een stapeltje (elektronische) boeken
,

Als dit weekend je vakantie begint en je hebt nog geen boeken besteld bij Bol.com of op je fietsje boeken gehaald bij de plaatselijke boekhandel, dan kun je tot 4 augustus gratis elektronische boeken downloaden voor je draagbare PC of je PDA.

Op World eBook Fair krijg je toegang tot meer dan 300.000 boeken wereldwijd, in principe auteursrechtenvrij. Het zijn niet de nieuwste boeken, maar er zitten juweeltjes bij. Er zijn zo’n 208 Nederlandstalige boeken via deze site beschikbaar.

Overigens mocht iemand nog een gratis elektronische reisgids nodig hebben voor Gran Canaria, ga dan naar http://www.ebook.nl/nieuwssite3 voor het Reishandboek Gran Canaria van Ronnie Rokebrand; behalve reisboeken zijn daar een paar actuele boeken beschikbaar en kinderboeken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • nogal moeilijk boeken zoeken, elke query geeft nogal veel uitkomsten
  Is het misschien een idee om een lijstje met die pareltjes te maken?
  Even posten als iemand iets leuks vindt?

  geplaatst op
 • Het is inderdaad mopeilijk zoeken. Maar mocht je een aantal Nederlandse boeken zoeken, ga dan naar http://www.ebook.nl. Daar is het aantal gratis boeken klein. Overigens kun je daar ook betaalde boeken vinden. Maar het is een idee om een lijstje met een aantal pareltjes aan te leggen.

  geplaatst op
 • Viel vanmorgen net iets te laat in maar heb nog net het tweede deel van het radio-interview op Radio 1 kunnen horen Jak!

  Welke rol speel jij nu in dit project want dat is me nog niet helemaal duidelijk geworden.

  geplaatst op
 • Beste Marco,

  Klopt. Ik werd gisterenmorgen geinterviewd door Rob Trip op Radio 1 Journaal over de campagne van 300.000+ e-books (je kunt overigens het hele interview nog beluisten op http://www.nos.nl/nosjournaal/beeld_en_geluid/index.html, kies 6 juli, blok 8 tot 9 uur). De redactie gaf aan dat er weinig nieuws was en vond dit een leuk item.

  Ik speel geen officiele rol in de camapgne van World eBook Fair. Wel heb ik veel sympathie voor de campagne. Vandaar dat ik de campagne met een persbericht onder de aandacht wilde brengen.

  Op 4 juli was het bovendien 35 jaar geleden, dat het eerste e-Book (of beter de eerste e-text) werd getypt door Michael Hart, de oprichter van het Project Gutenberg. De eerste e-text, de Declaration of Independence, werd getypt op een teletypemachine in ASCII en met kapitalen. Zie de historische mini-serie op mijn blog Buziaulane

  Verder zit ik te wachten op mijn iliad, waarmee o.a. deze e-books te lezen te zijn. iRex Technologies is begonnen met het uitleveren. Ik heb mijn exemplaar besteld (ca. 750 euro). Uiteraard zal ik na ontvangst het apparaat bespreken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.