Onbeperkt internationaal bellen voor 1 dollar per week

30 juni 2006, 19:02

Het bedrijf Rebtel Networks AB maakt het mogelijk om met je mobiele telefoon internationale gesprekken te voeren voor het vaste bedrag van 1 dollar per week.

De dienst is even simpel als geniaal, Rebtel maakt een lokaal nummer aan voor je (REBout). Datzelfde doen ze voor de persoon die je gaat bellen (REBin). Die vaste nummers worden door middel van Voice over Internet Protocol (VoIP) aan elkaar verbonden, waardoor het gesprek gratis is! Soort Skype dus, maar dan met je eigen mobiele telefoon.

Rebtel is opgezet door een aantal technologische bedrijven uit Zweden en Luxemburg. De site staat vol filmpjes met uitleg, voor wie het nog niet geheel duidelijk is allemaal. Zie ook de uitzending van CNBC op MSN.com.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

4 Reacties

  borbit

  maar als ik het goed begrijp bel je dus voor $1 naar internationale nummers zoveel je wilt ofzo? lijkt me toch sterk. En zou je dus ook binnen nederland naar vaste en mobiele nummer kunnen bellen? Klinkt een beetje te goed om waar te zijn.


  1 juli 2006 om 15:58
  borbit

  ow ff wat beter op de site gekeken en je betaald dus wel gewoon lokale kosten alleen minder extra om internationaal te bellen. jammer jammer. $1 euro per week voor onbeperkt bellen zou wel geniaal zijn als het echt zou kunnen.


  1 juli 2006 om 16:01
  Robert de Boer

  Zoals ik het begrijp betaal je die lokale kosten als je alleen de dienst REBout gebruikt. Als je ook REBin gebruikt (a 1 dollar per week) betaal je de lokale kosten niet meer. Je betaalt alleen gedurende een aantal seconden de lokale kosten om de andere persoon op te hoogte te stellen van je verkregen vaste nummer. In het flash filmpje in de website wordt hier uitleg over gegeven. Dat je geen kosten meer betaalt komt omdat je geen telefoonlijn gebruikt. De vaste nummers ‘bellen’ met elkaar door gebruik te maken van de VoIP techniek.


  1 juli 2006 om 18:11
  ErwinVanLun

  Ik ben t aan het testen, met mijn broer in Australie. Heb m nog niet te pakken gehad, maar wel de voice mail.

  Je moet dus een account aanmaken. Dan maak je een lijstje van de nr’s die je wilt bellen. In dit geval alleen van mijn broer. Noem m ff Mark. Vervolgens krijg je een +31 nr om Mark te bellen. Dat lijkt goed te werken (kreeg de voice mail). Ook Mark krijgt een lokaal nr (+61). Omdat Mark nog geen account heeft, krijg je 2 x de lokale mobiel-lokaal kosten. Als Mark een eigen account heeft, betaal je alleen de lokale kosten van mobiel naar een vast nr in Nederland.

  Het lijkt allemaal erg goed te werken. Keep u posted!


  3 juli 2006 om 08:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!