Lezertjes van Donald Duck kunnen Opel Zafira winnen

Lezertjes van Donald Duck kunnen Opel Zafira winnen

Lezertjes van Donald Duck kunnen Opel Zafira winnenHet weekblad Donald Duck brengt vandaag een unieke editie uit gebaseerd op de nieuwste Disney film Cars. In deze editie staan autostrips, een paar bladzijden van het Duckstadse tijdschrift “Autokwaak”, een kijkje achter de schermen bij de film “Cars”, Donald Duck bumperstickers en een wedstrijd met een opmerkelijke hoofdprijs. Want alhoewel de meeste lezers van Donald Duck amper kunnen fietsen, is de hoofdprijs niets anders dan een Opel Zafira!

De speciale editie van Donald Duck wordt ondersteund door een outdoor-, print en online campagne. De landelijke outdoorcampagne start maandag via het Centercom netwerk. Naast Donald Duck wordt de aktie ook gepromoot via Autoweek en de Opel huis-aan-huis krant die aanstaande maandag op de mat ligt. Voor de online campagne worden alle sites van Sanoma Young Cluster ingezet evenals de sites van Autoweek en GTO (als ik het goed heb begrepen gaat deze site in de loop van vandaag live) en wordt de editie aangekondigd in de emailnieuwsbrief van Autoweek. De aktie zelf staat nu al wel online op www.donaldduck.nl.


DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Maar de Donald Duck is voor mensen met een rijbewijs ook nog steeds leuk om te lezen hoor ;)

  geplaatst op
 • Want alhoewel de meeste lezers van Donald Duck amper kunnen fietsen, is de hoofdprijs niets anders dan een Opel Zafira!


  :-P

  Dat is nog eens een 'lagere schoolvoorbeeld' van het afstemmen van je campagne op je doelgroep, hulde.

  geplaatst op
 • Ik denk dat je je wel eens aardig kun vergissen hoeveel volwassenen de Donald Duck (mee)lezen.

  geplaatst op
 • De Donald Duck is ook wel voor een wervingscampagne gebruikt.....juist omdat zoveel vaders ook de Donald Duck lezen!!
  Ik durf te wedden dat het een van de meest gelezen toiletliteratuur is, gelezen door mannen!!

  geplaatst op
 • het zijn bijna altijd de ouders die beslissen of je wel of geen donald duck mag kopen, met de steun van de kinderen heb je zo wel een gouden duo te pakken.

  geplaatst op
 • Dit is omgekeerd evenredig aan de wuppie actie. Kinderen doen toch geen boodschappen bij Appie?

  geplaatst op
 • Inderdaad is Donald Duck ook al eens voor een wervingsactie ingezet, zie Adfoblog.

  Het blad wordt door zeer veel vaders gelezen! Onderschat dat niet...

  geplaatst op
 • echt top actie dit, zowel voor kids als volwassenen. Heel knap om met zo'n simpele actie, 2 doelgroepen tegelijk te pakken. Ik denk btw dat meer dan de helft van de Duck lezers 18+ is!

  geplaatst op
 • Een gemiddeld nummer van gezinsblad (!) Donald Duck bereikt 2,2 miljoen Nederlanders (6+). Bijna tweederde (64%; 1,4 miljoen) van de lezers is 18 jaar of ouder.

  geplaatst op
 • Ook al bereik je er ook volwassenen mee, ik vind het niet passen bij de jeudige uitstraling van het blad en dat zie je ook terug in de opmaak van de campagne.

  En vooral de regel "Let op! Vraag eerst toestemming aan je ouders of je mee mag doen." bevestigt dat.

  geplaatst op
 • Overigens ook een positieve noot want kritiek hebben is altijd makkelijk, overal is wel wat te vinden:

  Het verhaal over Donald's Duckatti en de foto van de kliometerteller die veilig in Dagobert's kluis ligt vind ik heel mooi gevonden en sluit uiteraard heel mooi aan bij de prijs en het thema.

  geplaatst op
 • @Kasper: het is juist de kracht dat je én volwassenen én hun kinderen bereikt; denk aan begrippen als onderhandelingshuishouden en 'familie Polder'

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.