Vrouwenforum als bron van inspiratie

23 juni 2006, 04:43

Vrouwenforum als bron van inspiratieOlga van Ditzhuijzen heeft vandaag een aardig artikel in NRC next over vrouwenforums. Bij veel vrouwenbladen vormen de internetforums de belangrijkste attractie van hun website. Het is voor de redacties van de bladen een uitgelezen mogelijkheid om verhalen te vinden die de lezers aanspreken. Aan het woord komen Nicole Mengerink van Yes, Maria de Wit van Elle Girl en Isabel Wellink van Viva.

In het artikel wordt ook verwezen naar de top-20 forums die eerder op Marketingfacts is gepubliceerd. Deze lijst wordt aangevoerd door de forums van Fok, Partyflock en Garthering of Tweakers. Het forum van Elle Girl staat daarbij op de zevende plek met ruim 6,3 miljoen berichten en naar schatting zo’n 40,000 actieve gebruikers.

Interessant in dit verband is ook de eerdere discussie over het verschil in surfgedrag van mannen en vrouwen. Verder zal ik a.s. woensdag aanwezig zijn wanneer Rianne Schreuder van Hogeschool Inholland haar afstudeerverslag ‘Digitalisering Vrouwentijdschriften: Meerwaarde of Kannibalisme’ zal verdedigen. Rianne heeft een onderzoek(je) uitgevoerd naar tijdschriften als Flair, Viva, Cosmopolitan en Celibrity en deze vergeleken met vrouwensites als Vrouwonline, Vrouw.nl en de sites behorende bij de eerder genoemde tijdschriften. De conclusie komt in grote lijnen overeen met het artikel in NRC next: de internetforums vormen voor vrouwenbladen veruit de belangrijkste attractie van hun website.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  indira reynaert

  Wie heeft bedacht dat “vrouw” een homogene doelgroep is? Hoort hier geen onderscheid gemaakt te worden in leeftijd, of sociale klasse? De bladen die in het onderzoek genoemd worden zijn voor meisjes tot een jaar of 21 (msschien met uitzondering van de Cosmo). In welke mate heeft het zin om het surfgedrag van mannen in het algemeen te onderzoeken? Ben nooit zo kapot van dit soort kwantitatieve onderzoekjes.


  23 juni 2006 om 05:42
  SanneW

  Marco, het viel me al eerder op, maar er is in jouw lijstje geen enkel Sanoma forum opgenomen. Is dat bewust? Ik denk dat met name de fora van Viva, Flair, Yes en Autoweek heel hoog scoren in je top 20. Mocht je behoefte hebben aan cijfers, dan wil ik je deze wel doen toekomen.

  En Indira, Viva is ‘bedoeld’ voor vrouwen van 20 tot 35 🙂


  28 juni 2006 om 04:23
  media

  Sanne, voor zover ik heb kunnen nagaan is geen van de Sanoma-forums groot genoeg om opgenomen te worden in de top-20 of heb ik er wellicht één over het hoofd gezien? Let wel, de nummer 20 en laatste in deze lijst is SoccerQuest met 1,4 miljoen berichten.


  28 juni 2006 om 04:32
  Sanne Walvisch

  Marco, heb je hetd an over het totaal aantal berichten of het aantal berichten per periode? Bij de Sanoma fora worden berichter ouder dan 3 maanden nl. automatisch verwijderd…


  12 juli 2006 om 10:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!