Adformatie start weblog

Adformatie start weblog

Vanaf vandaag is Adformatie gestart met een weblog: Adfoblog.nl. De eerdere speculaties (hier en hier in de reacties) blijken dus te kloppen.

De reden van de start volgens de informatie van Adformatie:

‘De journalistiek moet een nauwere band smeden met zijn lezers. Maar ook marketing- en communicatieprofessionals ontkomen er niet aan om interactiever te worden. Daarom verbreden we onze online activiteiten door te gaan bloggen. De community van reclame-, marketing- en mediamensen is groot en verdient een centrale, digitale verzamelplaats.’

Het weblog valt onder de redactie van Adformatie. De maker lijkt me Onstuimig, gezien de URL van het weblog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Je was me net voor met een posting hierover Robert. Maker is inderdaad Onstuimig (die ook verantwoordelijk was voor Marketingfacts).

  Adfoblog ziet er goed uit; sluit prima aan bij huistijl van tijdschrift en website. Techniek is gebaseerd op ExpressionEngine (waarin ook Marketingfacts is opgezet) dus dat zit wel snor. Ben benieuwd naar de content maar met enthousiaste mensen als Marc en Jeroen heb ik daar alle vetrouwen in.

  Wens ze in ieder geval heel veel succes!

  geplaatst op
 • Dat ik dat nou nog mee mag maken, dat ik jóu voor ben met een bericht ;)

  geplaatst op
 • Dank voor de reacties! Ik moet mijn naamlinkje hier toch maar even veranderen in Adfoblog.nl. ;)

  geplaatst op
 • Check! De link onder mijn naam is aangepast.

  geplaatst op
 • Succes Adfoblog!!!!!

  geplaatst op
 • Veel succes heren! ik denk dat het al snel meer gelezen wordt als de website zelf :D

  geplaatst op
 • Jammer dat ze Adfoblog niet helemaal integreren met de homepage van Adformatie.nl. Tot nog toe zie ik voornamelijk lange achtergrondartikelen, terwijl de geruchten en laatste nieuwtjes toch veel interessanter zijn om over te lezen en over mee te discussieren? Tot nog toe zie ik in elk geval nog weinig tot geen reacties.

  geplaatst op
 • Adfoblog gaat kort en lang afwisselen, Ad. En we zijn nog minder dan één werkdag online, bedenk dat wel. Veel mensen zaten vrijdagmiddag in het zonetje...

  geplaatst op
 • Het verbaasd me eerlijk gezegd dat er uberhaupt nog mensen online zijn met deze temperaturen en het WK Voetbal op het programma. Zie ook: WK Voetbal en warme weer slecht voor internet.

  geplaatst op
 • Goede stap natuurlijk. En idd, het zal straks wel integreren met http://www.adformatie.nl.

  Wat ik opnieuw heel erg mis, net als bij Molblog en DutchCowboys is het befaamde 'e-mail reactie'. Ik schrijf zowel bij MF, Molblog en m'n eigen blog mensmerk.nl en merk het waanzinnige verschil in reactiedynamiek. Soms heb je op MF binnen het uur 10 reacties waarvan een aantal keer van dezelfde persoon. Bij Molblog en adfoblog reageer je en denk een paar dagen later: goh, laat ik nog eens kijken. Dat houdt (mij in elk geval) tegen om te reageren. Alsof je gewoon een discussie binnenloopt, wat roept en nooit meer terugkeert. Dat geldt niet alleen voor mij want dat verschil zie je dus ook heel duidelijk in de reacties. Bij mijn eigen blog staat de 'e-mail reactie' functie dan ook hoog op het verlanglijstje (moet ik alleen naar een ander tool en daar zie ik wat tegenop, dus dat wordt een zomerklus).

  Maar vroeg of laat komt de 'e-mail reactie' functie ook wel bij Adfoblog. Als binnnenkort grootste marketingblog zit hier ook het meeste budget en de meeste mogelijkheden voor onderzoek dus komt t allemaal goed :-)

  geplaatst op
 • Helemaal met je eens Erwin; je moet als blog de discussie faciliteren en stimuleren (als je tenminste een discussie wilt) en één van de instrumenten daarvoor is de e-mail alert op reacties.

  Wellicht aardig in dit verband zijn de samenvattingen van het model dat ik afgelopen weken heb gepresenteerd tijdens de SURFnet Relatiedagen en de Derde Businessblog Meeting:
  Vier stappen naar online samenwerken

  geplaatst op
 • @Erwin: Aan die e-mail alert wordt nog gewerkt, maar hij komt zeker!

  geplaatst op
 • Jeroen, ExpressionEngine biedt standaard deze mogelijkheid dus het is een kwestie van schakelaar omzetten (en in jullie geval wellicht de template iets aanpassen).

  geplaatst op
 • Daarom zeg ik ook: hij komt er zeker.

  Maar ik zit niet aan die schakelaars... ;)

  geplaatst op
 • UPDATE: Reply Notification is actief op Adfoblog.nl.

  geplaatst op
 • @Marco Hoe weet jij dat toch van al die mogelijkheden van Expression Engine?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.