Mobiele stripwedstrijd van start

7 juni 2006, 05:35

Een tijdje terug las ik in ons Haarlems sufferdje over Mobigags. Dit initiatief moet het creatieve gebruik van de mobiele telefoon, en in het bijzonder de camera, stimuleren. Gisteren is de hieraan verbonden wedstrijd gestart. Wat is de bedoeling?

Over de wedstrijd zelf staat op de site het volgende te lezen:

Mobigags is een unieke wedstrijd omdat het de artistieke mogelijkheden van het mobieltje verkent en de deelnemers prikkelt tot creatief gebruik van hun gadget. Nu gaat het eens niet over het aantal megapixels, megabytes of het aantal malen digitale zoom. Hier gaat het om de verhalende zeggingskracht van het nieuwe medium. De wedstrijd kan daarom ook als tool worden ingezet binnen het onderwijs.

Wat moet je doen? Bedenk een leuk beeldverhaal dat je in zo’n vijf plaatjes kunt vertellen. Leg de plaatjes vast met je (mobiele) camera. Als bron kun je echte mensen, een tekening of ander knutselwerkje gebruiken. Klaar? Dan stuur je via MMS, e-mail of de uploadmogelijkheid op Mobigags het resultaat naar de site. Door je te registreren krijg je toegang tot je persoonlijke account, zodat je tekst in ballonnetjes kunt gaan toevoegen. Het resultaat wordt op Mobigags geplaatst. Bezoekers kunnen stemmen en reageren op de inzendingen.

Initiatiefnemer is Stichting de Kunst, de provinciale ondersteuningsinstelling voor amateurkunst in Noord-Holland. Partners van de site zijn Stichting Beeldverhaal Nederland en Joh. Enschede Amsterdam. Die laatste gaat de beste strips uitgeven op papier. Hoewel het nu nog erg rustig is op de site ben ik nieuwsgierig naar de inzendingen. Ik kan me ook voorstellen dat bedrijven dit soort dingen gaan doen in de vorm van prijsvragen en dergelijke. Of gebeurt dat al? Wil je meedoen, surf dan naar Mobigags voor meer informatie.

Ik werkte tien jaar bij de grote uitgevers van Nederland. In 2001 ben ik voor mezelf begonnen, als zelfstandig webmarketeer en freelance auteur. Op internet zijn zoekmachines mijn grote passie. Zo voer ik voor grote en kleine klanten Google AdWords-campagnes. Begin 2005 heb ik Feeder, de Nederlandse RSS zoekmachine, gelanceerd.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Erik Moesker

  Aardig dat er hier ook aandacht wordt besteed aan Mobigags. Een foutje echter, Mobigags is niet het inititiatief van de Stichting Beeldverhaal en Joh Enschede Amsterdam. Deze organisaties zijn wel partner, initiatiefnemer is Stichting de Kunst, de provinciale ondersteuningsteuningsinstelling voor amaterurkunst in Noord-Holland. Jammer dat ik dat niet teruglees in het bericht.


  8 juni 2006 om 06:03
  Karel Kolb | WK actueel

  Erik, excuses voor de fout, ik heb het meteen aangepast. En veel succes met de wedstrijd!


  8 juni 2006 om 06:12
  Karel Kolb | WK actueel

  Niks hoor Jeroen, je mag ook meedoen als de plaatjes met een camera geschoten zijn. Ik vind ‘m persoonlijk erg grappig. Insturen dus!


  8 juni 2006 om 17:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!