Wie is Jesse James Garrett?

Wie is Jesse James Garrett?

Vandaag geeft Jesse James Garrett een workshop Ajax en morgen is hij één van de sprekers op het 10e SIGCHI Conferentie The Web and Beyond waar ik morgen heen ga. Mede dankzij sprekers van dit formaat is de conferentie op dit moment vrijwel uitverkocht.

Wie is Jesse James Garrett?

Jesse James Garrett is Director of User Experience Strategy en mede-oprichter van Adaptive Path. Sinds hij zijn internetcarrière in 1995 startte is hij betrokken geweest bij alle aspecten van internet van interface design en programmeren tot het bepalen van de high level strategie. Jesse is tevens mede-oprichter van de Information Architecture Institute, een veelgevraagd spreker en elke maand verschijnt er een column in Businessweek.com van zijn hand. Ook schreef hij bekende basiswerken voor online marketeers zoals The Elements of User Experience en The Nine Pillars of Successful Web Teams. Zijn diagrammen en de vaak heldere uitleg van ingewikkelde (technische) zaken zijn kenmerkend.

Jesse James Garrett is echter het meest bekend van de term Ajax. Deze term is de afkorting van Asynchronous JavaScript + XML en introduceerde Jesse James op 18 februari 2005 in een manifesto genaamd Ajax: A New Approach to Web Applications. Na het online zetten van deze publicatie ging Jesse James twee weken op vakantie zonder internettoegang. Zijn verbazing was bij terugkomst dan ook groot; het stuk had een lawine van emailtjes veroorzaakt. Van vragen over het Ajax-concept tot verzoeken om stukjes Ajax te kopen ;-) Recent ontving hij een 2006 WIRED Rave Award voor zijn Ajax-werk. Meer informatie over Jesse James Garret en zijn werkzaamheden vind je op zijn weblog.

Morgenavond op Marketingfacts een kort verslag van The Web and Beyond.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik heb vandaag en morgen een overvol programma waardoor ik (opnieuw) een aantal interessante events moet missen; zie dan ook uit naar de verslagen!

  geplaatst op
 • Tot morgen! ;)

  geplaatst op
 • Morgen zal zeker interessant worden, vooral met sprekers zoals Jesse James. Ik kijk er erg naar uit en hopelijk zorgt het overvolle aantal er niet voor dat ik niet naar alle sprekers kan gaan die ik graag zou willen zien ;-)

  geplaatst op
 • Ik heb JJG gezien in Kopenhagen waar hij met een interessant, maar half-af verhaal kwam wat betreft de volgende generatie informatie-architectuur (beyond tagging). Wees daar bewust op en vraag door hoe hij de dingen voor zich ziet.

  geplaatst op
 • Ajax is fantastisch vanweg zijn heel nieuwe mogelijkheden, maar .... je site is bijv. bij surfers vanaf hun werkplek bij een bank, verzekeraar of ministerie niet meer zichtbaar.
  Ik heb er pas een test mee gedaan en besloten toch maar weer wat stapjes terug te doen ;-) Tot verdriet van mijn programmeur overigens ..

  geplaatst op
 • @Blueace/Jeroen: Het wordt gezellig. Ruber Timmerman van Usarchy.com en Bart van Netlash.com zijn ook van de partij, lees ik net.

  geplaatst op
 • @Dick: Je site kan ook slecht zichtbaar worden voor zoekmachines en slechtzienden als je teveel rare Javascript gebruikt.
  Zoek met het oog op een transparente toevoeging van extra functionaliteit zonder overboord te gaan eens op Hijax. En kijk goed naar bijvoorbeeld Flickr.

  Hijax: http://domscripting.com/blog/display/41

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.