Toch doorbraak van RSS?

30 mei 2006, 04:50

Toch doorbraak van RSS?Telegraaf schrijft vanmorgen dat het Openbaar Ministerie (OM) een RSS-service is gestart. Er zijn twee OM-feeds: een nieuwsfeed en een dossierfeed. De eerstgenoemde bevat alle nieuws- en persberichten die op om.nl geplaatst worden. De dossierfeed geeft alle wijzigingen in een bepaald dossier door.

Daarnaast schrijft Emerce dat toeleveranciers van Nederlandse webwinkels en prijsvergelijkingssites zich beginnen te orienteren op de XML-toepassing RSS. Met XML kunnen ze de elektronische voorraadsystemen van hun afnemers automatisch voeden en bijwerken. Emerce verwijst daarbij naar de Haagse RSS-dienst Febber.com, dat onder meer Philips en het Ministerie van Economische Zaken als klant heeft.

Tot slot lijken ook investeerders steeds meer belangstelling te hebben in RSS-diensten. Eerder schreven we over de overname van FeedRead en Nieuwstijger door De Heus Multi Response Media, vanmorgen meldt (opnieuw) Emerce dat eVentures een belang neemt in RSS-blogportaal Bliep.nl (nog gefeliciteerd Marco!).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    hugolouter

    Voor een doorbraak is interesse van een groot publiek natuurlijk ook belangrijk. Dat ontbreekt er nog behoorlijk aan. Niet gek met de huidige generatie RSS-lezers. En trouwens, niemand kan nog in één zin uitleggen wat RSS nu precies is.


    30 mei 2006 om 07:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!