Associated Press omarmt weblogs

30 mei 2006, 04:41

Ik had het vorige week al voorbij zien komen en deze week schrijft ook Emerce over het samenwerkingsverband tussen het internationale persbureau Associated Press (AP) en de nieuwsaggregators Technorati en Topix.net.

De nieuwsdienst wil internetters de weg gaan wijzen naar oorspronkelijke bronnen en verrijkingen van de eigen nieuwsverhalen. Een kleine 450 Amerikaanse nieuwssites gaan naast het AP-nieuws ook koppen van berichten uit weblogs publiceren. Het gaat om AP-klanten die Hosted News afnemen, een dienst om AP-koppen op een nieuwssite door te plaatsen. Kranten- en tijdschriftsites krijgen de dienst als optie aangeboden. De Washington Post en Newsweek publiceren in de marge van hun online verhalen al verwijzingen naar relevante berichten op weblogs. De sites zien het als verrijkingen van hun eigen nieuwsvoorziening.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Geraldine

    A country is a place where your own kin folk (extended family) can live seltesusfain-d, and it's a place where all enemies are outside the borders.


    11 juli 2016 om 23:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!