Google ook in video ads

23 mei 2006, 05:01

Google zal deze week een nieuwe dienst presenteren waarmee video commercials getoond kunnen worden op het Google netwerk, hiermee zet Google de eerste stappen richting televisie reclame.

De video advertenties zullen zichtbaar zijn als een stilstaande image en starten pas nadat een gebruiker op een button klikt. Volgens Gokul Rajaram, director of product management van Google, zullen de advertenties vooral interessant zijn voor adverteerders die met een relatief kleine investering een kwalitatief goede doelgroep met een video commercial willen bereiken.

Interessant aan het betalingsmodel is dat Google de adverteerder zelf laat kiezen tussen betalen per klik naar de website (CPC) of een vast bedrag per 1000 impressies (CPM), terwijl banners via het Google netwerk op dit moment alleen op CPM basis werken.

Heini van Bergen
Senior Online Advertising Expert bij Beslist.nl

Heini van Bergen is als Senior Online Advertising Expert inhoudelijk verantwoordelijk voor de Online Advertising kanalen van Beslist.nl.

Categorie
Tags

6 Reacties

  c. vd berge

  het ligt misschien aan mij, maar ik snap je CPC en CPM verhaal niet;

  de video speelt pas als je klikt.. een view is dan toch gelijk aan een klik?

  en het Google netwerk maakt toch juist gebruik van CPC en niet CPM?? 😉


  23 mei 2006 om 09:41
  heini

  @ c. vd berge:

  Het klopt dat de video pas speelt als je op een button klikt. Het CPC tarief waar over gesproken wordt is pas van toepassing als er daadwerkelijk is doorgeklikt naar de website. Citaat artikel: “Advertisers, moreover, can bid either as a price for each time a user clicks on the ad to visit their site or a fixed fee to show the ad to 1,000 users.”

  Het Google netwerk maakt zowel van CPC als CPM gebruik bij text ads, voor banners geldt op dit moment alleen de mogelijkheid om op CPM basis te werken.


  23 mei 2006 om 11:27
  evroekel

  Het klikratio zal ongetwijfeld (tijdelijk) wat hoger ligggen bij dergelijke ads, maar iemand al iets gevonden over de resultaten in termen van verkoop bij dergelijke ads?


  23 mei 2006 om 13:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!