Amsterdams college begint weblog

23 mei 2006, 20:21

Amsterdams college begint weblogBurgemeester Cohen en alle zes wethouders in Amsterdam beginnen vanaf woensdag met een gezamenlijke weblog. In de log schrijven ze wat ze meemaken en wat hen bezighoudt. Cohen heeft het eerste stukje geschreven, aldus een woordvoerster van de gemeente. Zijn pennenvrucht zou kort na middernacht te vinden via www.amsterdam.nl (op moment van schrijven staat er nog niets)

.

Het is de bedoeling dat de burgemeester en de wethouders om de beurt een stukje schrijven. Iedere week verschijnt er een nieuwe bijdrage op de weblog van het Amsterdamse college. Het logboek op internet past bij het streven van het nieuwe college om in de stad meer hun gezicht te laten zien.

Ben benieuwd of het Amsterdamse college binnenkort net als Femke Halsema drukker is met het verwijderen van reacties dan het plaatsen van nieuwe postings. Radio Online had vanavond alvast de eerste weblogger Job Cohen aan de telefoon.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  Xeskino

  Een keer per week? Zeven mensen (B&W) en slechts één keer per week gaan ze een stukje publiceren. Lekker veel!


  23 mei 2006 om 23:46
  rjmvandiepen

  Ik vind dit een zeer goed initiatief! Dit zouden andere gemeenten ook moeten doen. Ik ben vooral benieuwd waar de mensen zich mee bezig houden en met welke problematiek zij worstelen. Op deze manier interacteer je ook veel sneller met beleidsbepalers. Het komt allemaal wat minder bureaucratisch over.


  24 mei 2006 om 11:33
  Hans Mestrum

  Is ie ineens aangepast? Ik kan niet meer reageren en de reacties zijn ook weg……oh nee er zijn er weer een paar. Van de 104. Kennelijk is er iets aan de hand daar…..


  24 mei 2006 om 11:44
  Hans Mestrum

  Ah ik zie het al (gauw even de comments uit de source gehaald): er wordt nu gemodereerd vanwege kwetsende reacties. Pfff.


  24 mei 2006 om 11:50
  media

  Ik was er al bang voor gezien de eerdere ervaring(en) met de weblog van Femke Halsema. Jammer maar voorspelbaar.


  24 mei 2006 om 12:30
  Rene

  Waarom noem je een pagina zonder RSS een “weblog”? Moeten we nu weer reminders in onze pda’s opnemen om regelmatig op de weblog van Amsterdam te gaan kijken 🙂


  24 mei 2006 om 15:02
  Kasper Katje

  Misschien omdat men het WEBlog noemt en geen PDAlog?


  24 mei 2006 om 15:20
  Rene

  @Kasper

  Geen weblogformat, geen reacties, geen RSS. Ik vind het meer een webSITE.


  24 mei 2006 om 15:24
  media

  Inderdaad vreemd, het is nu niet meer mogelijk om reacties te plaatsen!?


  24 mei 2006 om 22:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!