Mediaweek over technologische evoluties

Mediaweek over technologische evoluties

Mediaweek over technologische evolutiesDe Belgische openbare omroep organiseert van 29 mei tot 4 juni een “Mediaweek”. Via alle platformen van de VRT (tv, radio, internet) zal er geïnformeerd worden over de evoluties in de media. Eén van de aanleidingen voor dit project is de overgang van analoge naar digitale tv die zich momenteel aan het voltrekken is.

Vanaf 16 mei is er al de website www.mediamorgen.be, met nuttige informatie over nieuwe media en digitale toepassingen. De internetcommunity 16plus.be zet door een wedstrijd jongeren aan om via zelfgemaakte videofilmpljes hun visie op de toekomst weer te geven. Vanaf 29 mei volgen dan alle tv- en radionetten van de VRT met programma’s en items over de nieuwe media en digitalisering.

Het hoogtepunt van de week is een congres in Metropolis Antwerpen. Topmensen uit de nationale en internationale mediawereld geven er lezingen. Het gaat onder meer om Marc Duijndam van Google en mensen uit de academische wereld.

De mediaweek wordt op zondag 4 juni afgesloten met Media morgen: de grote zap voorwaarts, een interactieve tv-show gepresenteerd door Bart Peeters en Jan Van Rompaey waarbij kijkers een profiel krijgen van hun toekomstige mediagebruik.

Via: VillaMedia

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik kan niets vinden over dat congres op beide websites.. Of zit ik niet goed te kijken?

    geplaatst op
  • Ik heb zelf ook zitten zoeken Robert. Ik weet wel dat het een congres is voor 800 genodigden dus wellicht dat ze er verder online geen aandacht aan besteden. Jammer, leek me wel aardig om alvast een paar dagen eerder naar Belgie af te reizen. Ik zit er immers ook voor het seminar Weblogs voor bedrijven.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.