Mediaweek over technologische evoluties

18 mei 2006, 06:17

Mediaweek over technologische evolutiesDe Belgische openbare omroep organiseert van 29 mei tot 4 juni een “Mediaweek”. Via alle platformen van de VRT (tv, radio, internet) zal er geïnformeerd worden over de evoluties in de media. Eén van de aanleidingen voor dit project is de overgang van analoge naar digitale tv die zich momenteel aan het voltrekken is.

Vanaf 16 mei is er al de website www.mediamorgen.be, met nuttige informatie over nieuwe media en digitale toepassingen. De internetcommunity 16plus.be zet door een wedstrijd jongeren aan om via zelfgemaakte videofilmpljes hun visie op de toekomst weer te geven. Vanaf 29 mei volgen dan alle tv- en radionetten van de VRT met programma’s en items over de nieuwe media en digitalisering.

Het hoogtepunt van de week is een congres in Metropolis Antwerpen. Topmensen uit de nationale en internationale mediawereld geven er lezingen. Het gaat onder meer om Marc Duijndam van Google en mensen uit de academische wereld.

De mediaweek wordt op zondag 4 juni afgesloten met Media morgen: de grote zap voorwaarts, een interactieve tv-show gepresenteerd door Bart Peeters en Jan Van Rompaey waarbij kijkers een profiel krijgen van hun toekomstige mediagebruik.

Via: VillaMedia

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Robert de Boer

    Ik kan niets vinden over dat congres op beide websites.. Of zit ik niet goed te kijken?


    18 mei 2006 om 06:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!