Microsoft stimuleert vrouwen in ICT met twee dollar per nieuwe baan

6 mei 2006, 10:45

Dat er een tekort aan vrouwen in de ict-sector bestaat, is geen geheim. Microsoft wil het probleem aanpakken en doneert 0,002% van haar netto winst aan het NCWIT.

Volgens dit National Center for Women and Information Technology zal de Amerikaanse ICT in de komende 6 jaar met pakweg 1,5 miljoen banen groeien, waarvan – als ‘t een beetje meezit – de helft door vrouwen zal worden ingevuld. En die $1 miljoen van Microsoft, die wordt uitgesmeerd over 4 jaar, draagt dus pakweg 2 dollar per baan bij aan deze groei.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

1 Reactie

    Jacobien

    In vergelijking met Nederland en Belgie is de situatie in de VS zo slecht nog niet. In Nederland is slechts 11% van alle werknemers in de ICT een vrouw. In Belgie is dat 15%. Terwijl in de VS al 29% vrouw is.

    Ze hadden dus beter het geld hier kunnen storten;-)


    6 mei 2006 om 12:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!