De Gele Kabouters van Tele2

De Gele Kabouters van Tele2

BuzzResearch: Een paar dagen geleden doken er in diverse steden ineens 30 cm hoge ‘gele kabouters’ op. Het begon in Abcoude, maar als snel doken ze ook op in Groningen, Utrecht, Den Haag, Zeist en andere steden. Naast Nederland doken de kleine gele mannetjes ook al op in Zweden, Denemarken, Belgie en Luxemburg. Een zoekopdracht in Google op gele kabouters levert inmiddels al ruim 90.000 resultaten op.

De gele kabouters verwijzen naar de site they-do-exist.com en daar blijkt nu het bedrijf Parlino (Tele2) achter te zitten. Prachtige buzz-campagne die diverse weblogs, dagbladen en tv-programma’s heeft weten te bereikende afgelopen tijd. Knap gedaan van Tele2!


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Nu:

  (...) De Zweedse telecomonderneming Tele2 heeft dinsdag een softwareprogrammaatje geïntroduceerd waarmee gratis kan worden gebeld via internet. Met de dienst, Parlino, gaat het bedrijf de concurrentie aan met Skype. Het bellen is alleen gratis wanneer contact wordt gezocht met andere gebruikers. Voor andere telefoontjes (mobiel en vast) kunnen beltegoeden worden gekocht. Skype, dat al meer dan honderd miljoen gebruikers telt, hanteert dit concept ook. (...)

  geplaatst op
 • Sorry, maar oud nieuws :) Dit was vorige week woensdag al bekend gemaakt door RTV Noord in Groningen.

  geplaatst op
 • Die Groningers zijn ook altijd zo gruwelijk snel, da's niet meer bij te houden ;-)

  geplaatst op
 • Grappig; Bij dat quasi-nieuwsprogramma van RTL4 (4 in het land?) schakelen ze altijd even naar de verslaggever van het journaal om te vragen wat er in het late nieuws gaat komen... wat zie ik daar in de achtergrond??? juist: geel kaboutertje!

  geplaatst op
 • @Norvo: Dat heeft RTV Noord niet bekend gemaakt. Zij vermoeden (op donderdag trouwens) slechts dat het om een reclamecampagne ging. Het was ATV Belgie die het vrijdag als eerste bekend maakte omdat de Belgische politie twee kabouterplaatsers meegenomen heeft voor verhoor..

  geplaatst op
 • De Ossenbeemd is een Natuur- en Milieueducatiecentrum in Deurne. Wij zetten regelmatig een zogenaamd "kabouterpad" uit met opdrachten voor kinderen. Wij lopen met de idee rond om een permanent pad te maken met vaste kabouters. We zijn hiervoor dus op zoek en wij zouden een dertigtal "gele kabouters" hiervoor kunnen gebruiken.
  We hebben dus een enigszins vreemde vraag in het kader van de berichtgeving. Weet iemand waar deze kabouters verkrijgbaar zijn voordat ze in de afvalbak verdwijnen?

  geplaatst op
 • over de kaboutertochten:
  gewoon even op marktplaats zoeken.
  een kabouter kost daar ongeveer 10 euro per stuk, hou daar even rekening mee.
  er zijn er ook diversen die er bijvoorbeeld 25 tegelijk aanbieden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.