20 miljard redenen waarom 2016 het jaar van het Internet of Things wordt

22 december 2015, 19:11

Nederlandse start-up van de makers van Toon hebben grootse plannen

Als het aan de Nederlandse start up Triggi ligt, moet 2016 het jaar worden van het Internet of Things. Oprichters Tom Meijeraan en Arjen Noorbergen lanceren begin volgend jaar hun online dienst, waarmee je al je apparaten, apps en services aan elkaar koppelt. Internet of Things in het kwadraat dus.

Waarom 2016 het jaar wordt? Daar zijn 20 miljard redenen voor. Echt waar.

1. Bandbreedte was nog nooit zo goedkoop

Waar je vroeger moest inbellen voor hoogstens 28,8 KB per seconde, krijg je nu via datzelfde koperen draadje 1000 keer zoveel KB. En door glas is dat nu 10.000 keer zoveel. De prijs? Die blijft achter. Dus veel data voor weinig geld.

2. Je ziet ze overal: schermpjes

Het digitale scherm is eigenlijk het enige in je leven waar je nog echt lang naar kijkt. We hebben er altijd eentje bij ons. Tom: ‘Je kunt dus zeggen dat we ermee zijn vergroeid en dat maakt ruim baan voor het Internet of Things. Want, met je schermpje ben je in controle over jouw dingen. Waar je ook bent.’

Jan Wicher is partner bij Mister Koreander, de copy en contentmarketingclub van het Makerstreetnetwerk. Op die plek komt alles voor hem samen: zijn ervaring als redacteur, blogger en copywriter èn de ruimte om met een fijn team te doen waar hij in gelooft. /stopt met tikken Dat schrijven in derde persoon over jezelf is drie keer niks. Kennismaken? Stuur me een berichtje!

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!