10e Editie Data Donderdag #ADV

6 november 2015, 09:30

Data Donderdag, de Big Data meetup zonder technische details, zit al weer op de 10e editie. Donderdag 19 november vindt in de Beurs van Berlage weer een inspirerende avond plaats vol interessante sprekers die een verhaal hebben rondom Big Data.

Data Donderdag is gericht op managers, (online & digital) marketeers en business owners (it en marketing directors) die op zoek zijn naar aansprekende cases en praktijkvoorbeelden. Data Donderdag heeft als doelstelling de doelgroep te inspireren en te verbinden om de ontwikkelingen op het gebied van Big Data een stimulans te geven.

Voor deze editie is het programma als volgt:

Inloop: 18.30 – 19.00 uur – Ook dit keer zorgen wij weer voor pizza’s

Kick-off: Mark van Rijmenam – mede organisator van Data Donderdag en Founder Datafloq

Spreker 1: Piek Vossen – Hoogleraar Computationele Lexicologie aan de VU

Piek zal in gaan op hoe bedrijven tekst mining kunnen gebruiken voor reputatie management en sentiment analyse.

Spreker 2: Hylke Niermeijer (Achmea) en Erik Kentie (Easim, initiatief TU Delft) praten over data cases binnen de verzekeringsbranche.

Spreker 3: Marcel van der Kuil – MedTech Professional en CEO SensoRun

Wat hebben hardlopen en data science met elkaar gemeen? Heel veel blijkt en Marcel zal vertellen hoe dat precies in elkaar zit.

Spreker 4: Niek Temme – Business Analytics Consultant – DeltIQ Group

De slimme thermostaat zien we steeds vaker. Maar hoe ontwikkel je een slimme thermostaat met behulp van machine-learning en big-data technologie?

Startup Pitch: Bert Böekling & Mark van Hattem – Mede-oprichters – Whatifolution

Whatifolution verandert datamodellen in sets van onderling verbonden grafieken waardoor visuele manipulatie door het gebruik van een muis of een vinger mogelijk wordt.

Netwerkborrel: 21.00 – 22.00 uur

Het evenement zal in het Nederlands plaatsvinden. Data Donderdag is het event voor marketing, online, strategie, IT en innovatie managers. Aanmelden voor deze inspirerende avond is kosteloos. Geef je snel op, want er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar. Je kunt je tot twee dagen voor het evenement kosteloos afmelden.

Data Donderdag biedt alleen toegang aan Big Data software vendors en system integrators via sponsoring van een Data Donderdag.

Data Donderdag is een tweemaandelijks evenement in de Beurs van Berlage te Amsterdam over de impact van Big Data. Zonder alle technische details maar met concrete voorbeelden hoe big data de wereld en het bedrijfsleven gaat veranderen. Tevens zullen wij big data start-ups de mogelijkheid bieden om te pitchen tijdens Data Donderdag. Data Donderdag sluit af met een netwerkborrel, waarmee je direct in contact komt met andere Big Data fans en enthousiastelingen.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!