Je bekijkt een artikel van Teamleader
partner

10 must-listen podcasts voor marketeers #adv

8 december 2016, 09:30

Elf maanden geleden begon je vol plannen, budgetten, deadlines, inspiratie en to-do’s aan 2016. Hoe kijk je hierop terug? We hebben nog drie weken tot Kerst, dan is er alweer een jaar voorbij. Hoor jij bij de 17 procent van de Nederlanders die al zijn doelen heeft gehaald en voornemens kon volhouden?

We hebben tien podcasts geselecteerd die jou gaan helpen om volgend jaar een nog betere marketeer te zijn. Luister ernaar op weg naar kantoor, in de sportschool of tijdens het opruimen, super efficiënt!

1. ConversionCast

De makers van LeadPages, een leadgeneratiedienst, publiceren podcasts van een kwartiertje. Als digitaal marketeer is dit een niet te missen bron van inspiratie om je website volledig te optimaliseren en testen volgens de Lean Startup-methode. Gemakkelijk toe te passen voorbeelden van andere marketeers over conversieratio’s, e-maillijsten, websiteverkeer, trial periodes, social shares en meer.

ConversionCast

2. Getting Things Done

Deze Engelstalige podcast helpt je getting things done. Er worden professionals geïnterviewd die net begonnen zijn te werken met deze methode, maar ook experts met jaren ervaring worden aan de tand gevoeld. De podcasts zijn een combinatie van persoonlijke en professionele verhalen en geven je praktische tips hoe je de GTD-methode met behulp van apps en papier kunt toepassen. Voor marketeers die stressvrij en productief willen werken.

Getting Things DoneⓇ Podcasts

3. Online tips & tricks

Wekelijks publiceert Frankwatching in samenwerking met Jelle Drijver (MBA, ondernemer) een podcast. Drijver gaat in gesprek met auteurs, ondernemers en marketeers over onder andere (online) marketing, communicatie, social media, mobiele ontwikkelingen, user experience en nieuwe media. Voor marketeers die op de hoogte willen blijven.

Frankwatching Podcast

4. Online Marketing Made Easy

De podcast van Amy Porterfield (socialmediastrategist en co-auteur van Facebook Marketing All-In-One for Dummies) bestaat uit praktische tips over productlanceringen, Facebook-marketing, sales, webinars, publieksgroei en nog heel veel meer. Af en toe wordt een business expert over online marketing geïnterviewd, maar meestal geeft Porterfield aan de hand van haar eigen ervaringen inzicht in marketing. Super handige how-to sessies waarmee je direct aan de slag kunt.

Online Marketing Made Easy Podcast

5. Blijf up-to-date

De wekelijkse podcast van Christopher Penn en John Wall wordt geproduceerd op basis van het nieuws en niet op basis van onderwerpen. Ideaal om op de hoogte te blijven van de laatste (technologische) ontwikkelingen in de markt. De afleveringen duren ongeveer twintig minuten en zijn gevuld met marketing tips & tricks die je naar eigen zeggen niet krijgt op kantoor. Het leuke aan deze podcast is dat ze ook vragen van luisteraars beantwoorden.

Marketing over Coffee

6. Inspiratie uit de creatieve sector

CreativeMornings is een maandelijks georganiseerde ontbijtsessie en inmiddels een wereldwijd begrip in de creatieve sector. Er zijn twee seizoenen podcasts beschikbaar met alle hoogtepunten. Ideaal voor de marketeer die wel van afwisseling houdt en op zoek is naar inspiratie. Sprekers variëren van David Kelly (oprichter van IDEO) tot Aisha Fukushima (“RAPtivist”) en van Cindy Gallop (advertising expert en business consultant) tot Simon Sinek (auteur van Start with why).

CreativeMornings

7. Content is king

Content wordt steeds belangrijker om de consument of doelgroep te bereiken en daardoor wordt er ook steeds meer content geproduceerd. Hoe zorg je ervoor dat lezers jouw blogs lezen en niet die van je concurrent? In deze podcast ontvangt Ryan Hanley wekelijks gasten die hij over dit onderwerp aan de tand voelt. Ideaal voor marketeers die een plan voor de lange termijn willen, geloven in de kracht van marketing en niet bang zijn nieuwe dingen te proberen.

Content Warfare

8. Growth-snack voor tussendoor

Dagelijkse podcast-snack voor als je 2-3 minuten tijd over hebt. De podcast wordt geproduceerd door Growth Hacker TV. Zij zoeken de beste start-up growth content online en delen deze met je in de korte afleveringen. Ideaal voor marketeers die hun organisatie zo snel mogelijk willen laten groeien en geen tijd hebben om tientallen blogs te lezen.

Growth Byte

9. Back to school

Seth Godin is een thought leader in de marketing en zakenwereld, hij schreef zeven bestsellers en is een veelgevraagd internationaal spreker. Vier jaar geleden gaf hij een inspirerende en leerzame workshop aan dertig ondernemers. Samen verkenden zij hoe ze hun dromen op het gebied van zakendoen waar kunnen maken. De workshop is opgenomen en beschikbaar als vijftien-delige podcast-serie.

Seth Godin’s Startup School

10. Zakendoen Met… Teamleader

Het radioprogramma Zakendoen Met van BNR Nieuwsradio wordt na de dagelijkse uitzending beschikbaar gesteld als podcast. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws op zakelijk gebied. Recent werd Country Manager Sjoerd Göddeke van Teamleader geïnterviewd over de gemiddelde tijdsbesteding van de Nederlandse ondernemer. Een goed moment om kennis op te doen over je doelgroep!

Zakendoen Met

De podcasts in deze lijst zijn in willekeurige volgorde genoemd. Wil je meer weten over leadgeneratie en nurturing en hoe jij jouw pijplijn van interne communicatie tot projectplanning het best kunt organiseren? Bekijk dan eens de producten van Teamleader: CRM, sales, facturatie & projectmanagement in één tool. Je kunt de tool veertien dagen gratis uitproberen.

Teamleader CRM: one overview for all your customer data. Easy to use, accessible at any time and at any place. Our tool allows you to online manage your customers, send invoices and easily plan projects to help you speed up your administration. Have a question? We are here to help!

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!