Zweden meest geavanceerde ICT-land

21 juni 2003, 05:37

Zweden voert net als vorig jaar de wereldranglijst aan wat betreft het IT-gebruik. Nederland is opgeklommen tot een derde plaats. Dat blijkt uit de jaarlijkse Information Society Index (ISI) van IDC. Het marktonderzoeksbureau heeft in 53 landen gekeken naar onder meer internetgebruik, it-uitgaven en uitgaven aan e-commerce. Na Zweden, eindigde Denemarken.

IDC bestempelt Nederland als een ?rising star?. Vorig jaar bezette Nederland nog de zesde positie en in 2001 eindigd ons land nog als tiende. In Zweden heeft 15 procent van alle inwoners een breedband-internet-aansluiting. De ?breedbandpenetratie? ligt in Nederland op 11,8 procent.

Opmerkelijk is dat de Verenigde Staten de afgelopen jaren uit de top-vijf is verdwenen. Vietnam eindigde helemaal onderaan, gevolgd door Indonesi? en India. De onderzoekers merken hierbij op dat deze landen hiermee nog niet de minst ontwikkelde landen op ICT-gebied zijn. Veel arme landen zijn in het onderzoek namelijk niet meegenomen, omdat er te weinig gegevens waren om te analyseren.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!