Zorgen over effecten van ‘goedkope’ televisie-commercials

Zorgen over effecten van ‘goedkope’ televisie-commercials

‘Nieuwe tv-adverteerders’ als De Waterbeddenconcurrent en kredietverstrekkers, kunnen een negatieve invloed hebben op de beleving van tv-commercials. Dat zegt communication channel director Harry Dekker van Unilever.

Afgelopen twee jaar hebben tv-exploitanten zich volgens Dekker ingespannen om adverteerders tegen lage tarieven binnen te halen. ‘Die hebben vaak het budget niet om ook nog te investeren in kwalitatief hoogwaardige commercials.’ Bovendien sluiten exploitanten vaak exclusiviteitsdeals met adverteerders, zodat een hoge frequentie nodig is om een effectief bereik te behalen. Dat de kijker dan een aantal dan een aantal keer achter elkaar kwalitatief ‘niet hoogstaande’ commercials te zien krijgt, leidt tot irritatie, denkt Dekker. Daarbij zou het contraproductief werken om blokken op te vullen met zulke commercials. Dekker: ‘Ze worden gebruikt als stopverf. Maar als je te veel stopverf gebruikt, ziet het er niet mooi meer uit.’

Ingrid Stumpel van BVA merkt nog niet dat haar leden zich zorgen maken. ‘Maar het onderwerp staat wel op de agenda van de tv-commissie.’

PCM-directeur Cees Vis verbaast zich erover dat adverteerders ‘wel heisa maken over productexclusiviteit maar niet over de kwaliteitsverschillen binnen ??n blok’. Ster-baas Julius Minnaar vindt dat het oordeel over kwaliteit ‘aan de kijker’ is. ‘Maar ik constateerd wel dat Rick Engelkes nog niet genomineerd is voor de Gouden Loeki’, zegt Minnaar in het MWG-periodiek.

Bron:
http://www.radionieuws.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • En dat zegt iemand van Unilever die zelf verantwoordelijk is voor die "geweldige" commercials voor wasmiddelen?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.