Zorgen over effecten van ‘goedkope’ televisie-commercials

16 mei 2003, 12:49

‘Nieuwe tv-adverteerders’ als De Waterbeddenconcurrent en kredietverstrekkers, kunnen een negatieve invloed hebben op de beleving van tv-commercials. Dat zegt communication channel director Harry Dekker van Unilever.

Afgelopen twee jaar hebben tv-exploitanten zich volgens Dekker ingespannen om adverteerders tegen lage tarieven binnen te halen. ‘Die hebben vaak het budget niet om ook nog te investeren in kwalitatief hoogwaardige commercials.’ Bovendien sluiten exploitanten vaak exclusiviteitsdeals met adverteerders, zodat een hoge frequentie nodig is om een effectief bereik te behalen. Dat de kijker dan een aantal dan een aantal keer achter elkaar kwalitatief ‘niet hoogstaande’ commercials te zien krijgt, leidt tot irritatie, denkt Dekker. Daarbij zou het contraproductief werken om blokken op te vullen met zulke commercials. Dekker: ‘Ze worden gebruikt als stopverf. Maar als je te veel stopverf gebruikt, ziet het er niet mooi meer uit.’

Ingrid Stumpel van BVA merkt nog niet dat haar leden zich zorgen maken. ‘Maar het onderwerp staat wel op de agenda van de tv-commissie.’

PCM-directeur Cees Vis verbaast zich erover dat adverteerders ‘wel heisa maken over productexclusiviteit maar niet over de kwaliteitsverschillen binnen ??n blok’. Ster-baas Julius Minnaar vindt dat het oordeel over kwaliteit ‘aan de kijker’ is. ‘Maar ik constateerd wel dat Rick Engelkes nog niet genomineerd is voor de Gouden Loeki’, zegt Minnaar in het MWG-periodiek.

Bron:

http://www.radionieuws.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    En dat zegt iemand van Unilever die zelf verantwoordelijk is voor die “geweldige” commercials voor wasmiddelen?


    18 mei 2003 om 15:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!