Zopa: een soort eBay voor geld?

Zopa: een soort eBay voor geld?

Een nieuw initiatief in de UK: Zopa. Een matchingservice via internet tussen degene die geld wil lenen en iemand die geld wil uitlenen. Doordat het tussenkanaal er niet is, is de fee interessant: 1% voor de leners. Voor de uitleners kost het niets! Zij verdienen er uiteraard aan door de rente te bepalen afhankelijk van het risicoprofiel van de lener. Je kunt lezen wat het is en wie er achter zitten.

Het complete bericht kun je vinden in de Springwise newsletter.

Ik ben benieuwd of dit soort concepten via internet zal werken. Wat denk je? Zou jij je geld uitlenen? Of er gaan lenen?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 5 reacties op dit artikel

 • Als je er even goed over nadenkt dan is het een briljant concept. Ben benieuwd of er voldoende mensen zijn die geloven in het concept waardoor het een serieuze bedreiging gaat worden voor de traditionele financiele dienstverleners. Vergeet daarbij niet dat de muziek- en filmindustrie nog niet zo lang gelden ook dachten dat het niet zo'n vaart zou gaan lopen met p2p als distributie voor muziek en film!

  Zie ook:
  http://www.mediafact.nl/comments.php?id=7748_0_1_0_C

  geplaatst op
 • Het probleem op dit moment is de betrouwbaarheid van de service, plus het feit dat rente voor een lening eigenlijk minder hoog is dat de return die je kan maken op een beleging (vanwege het risico). Met deze service loop je in mijn ogen nu nog aardig wat risico voor een matige return.
  Maar het concept klinkt leuk, de banken verdienen aardig wat geld, ondanks de hoge kosten die ze maken. Dus het zou intressant moeten kunnen zijn voor de consument.

  geplaatst op
 • p2p voor geld? Cool.

  geplaatst op
 • Jammer dat ze een interessante doelgroep uitsluiten: "not be lending in the course of a business".

  geplaatst op
 • poeh.. ben wel benieuwd hoe het een en ander is geregeld... zie je je geld als uitlener wel terug in praktijk als een lener gewoonweg niet terugbetaald... verhuist van woonwagen naar woonwagen..?

  en wat Strebertje ook zegt.. op dit moment lijkt er een behoorlijk risico aan verbonden te zijn.. met zulke risico's is er met beleggen meer te halen...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.