Zopa: een soort eBay voor geld?

22 maart 2005, 14:49

Een nieuw initiatief in de UK: Zopa. Een matchingservice via internet tussen degene die geld wil lenen en iemand die geld wil uitlenen. Doordat het tussenkanaal er niet is, is de fee interessant: 1% voor de leners. Voor de uitleners kost het niets! Zij verdienen er uiteraard aan door de rente te bepalen afhankelijk van het risicoprofiel van de lener. Je kunt lezen wat het is en wie er achter zitten.

Het complete bericht kun je vinden in de Springwise newsletter.

Ik ben benieuwd of dit soort concepten via internet zal werken. Wat denk je? Zou jij je geld uitlenen? Of er gaan lenen?

Hans Mestrum
nieuwe media specialist/blogger bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Categorie
Tags

4 Reacties

  Strebertje

  Het probleem op dit moment is de betrouwbaarheid van de service, plus het feit dat rente voor een lening eigenlijk minder hoog is dat de return die je kan maken op een beleging (vanwege het risico). Met deze service loop je in mijn ogen nu nog aardig wat risico voor een matige return.

  Maar het concept klinkt leuk, de banken verdienen aardig wat geld, ondanks de hoge kosten die ze maken. Dus het zou intressant moeten kunnen zijn voor de consument.


  22 maart 2005 om 17:55
  Tjeerd

  p2p voor geld? Cool.


  22 maart 2005 om 20:43
  Kasper Katje

  Jammer dat ze een interessante doelgroep uitsluiten: “not be lending in the course of a business”.


  22 maart 2005 om 23:34
  c. vd berge

  poeh.. ben wel benieuwd hoe het een en ander is geregeld… zie je je geld als uitlener wel terug in praktijk als een lener gewoonweg niet terugbetaald… verhuist van woonwagen naar woonwagen..?

  en wat Strebertje ook zegt.. op dit moment lijkt er een behoorlijk risico aan verbonden te zijn.. met zulke risico’s is er met beleggen meer te halen…


  23 maart 2005 om 05:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!