Zoekmachine optimalisatie bureau Tribal afgestraft met minstens 50 Google Penalties

Zoekmachine optimalisatie bureau Tribal afgestraft met minstens 50 Google Penalties

Jeroen.com: Google heeft een nieuwe reeks van penalties uitgedeeld in haar strijd om de zoekmachine op te schonen.

Wie sinds gisteren in Google zoekt op Zoekmachine Marketing en Zoekmachine Optimalisatie zal niet meer het tribal domein zoekmachine-optimalisatie.net op 1 aantreffen maar de e-marketing.pagina.nl.

Het lijkt er op dat ook een zeer groot aantal klanten van het Bossche bedrijf Tribal.nl (niet te verwarren met het Amsterdamse reclamebureau Tribal DDB) afgestraft is. Zo zijn onder andere t4telecom.nl, uitinbrabant.nl, yakult.nl, hostnet.nl en trends.nl bestraft met een pagerank 0. Met behulp van de andere zoekmachines als ilse.nl en alltheweb.com is nog te achterhalen om welke domeinen het nog meer gaat.

Verder lezen:
http://www.jeroen.com/

Lees ook:
Google straft zoekmachinespam verzekeraars


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Tja, hopen dat de resultaten door deze acties van Google weer wat schoner worden.

  Aanpassen van de manier waarop de noteringen worden behaald worden omzeild. Wordt deze gewijzigd, wijzigen de SEO's de aanmeldingen en techniek. Het eeuwige kat-en-muisspel... Maar klanten van SEO met een penalty belonen wanneer men de fout in gaat is wel HET pressiemiddel, lijkt me. SEO's kunnen zich dan niet meer verschuilen achter "wist ik niet" en kunnen dan wel verantwoordelijk worden gehouden door benadeelde klanten.

  Redactionele links naar een site krijgen aardig gewicht mee. door het gebruik van neplinks, verborgen links en linkspam in gastenboeken en fora, denk ik dat de waarde daarvan snel zal afnemen. Het afstraffen van links naar sites toe lijkt me moeilijker, aangezien concurrenten dit ook kunnen doen. Vroeger ging het verhaal dat als je je vaker dan nodig aanmeldde bij AltaVista je afgestraft zou worden met een lagere notering. Daar geldt hetzelfde voor. Als een concurrent lager staat, kan hij dan zo vaak je site toevoegen aan de index dat hij uiteindelijk boven je komt te staan? Zou snel afgelopen zijn als dat het geval was...

  geplaatst op
 • Waarom zijn dit soort bedrijven überhaupt nog nodig? Men weet ondertussen toch hoe het werkt en/of wat 'ie moet doen? Correcte websites behoeven geen SEO-bedrijven, dus waarom wordt de nadruk (en de enorme zakken met geld) niet iets meer gelegd op simpelere en goedkopere punten (semantiek, toegankelijkheid, markup, et cetera)?

  Het zal wel vechten tegen de bierkaai zijn :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.