Zoekmachine optimalisatie bureau Tribal afgestraft met minstens 50 Google Penalties

28 juni 2005, 06:56

Jeroen.com: Google heeft een nieuwe reeks van penalties uitgedeeld in haar strijd om de zoekmachine op te schonen.

Wie sinds gisteren in Google zoekt op Zoekmachine Marketing en Zoekmachine Optimalisatie zal niet meer het tribal domein zoekmachine-optimalisatie.net op 1 aantreffen maar de e-marketing.pagina.nl.

Het lijkt er op dat ook een zeer groot aantal klanten van het Bossche bedrijf Tribal.nl (niet te verwarren met het Amsterdamse reclamebureau Tribal DDB) afgestraft is. Zo zijn onder andere t4telecom.nl, uitinbrabant.nl, yakult.nl, hostnet.nl en trends.nl bestraft met een pagerank 0. Met behulp van de andere zoekmachines als ilse.nl en alltheweb.com is nog te achterhalen om welke domeinen het nog meer gaat.

Verder lezen:

http://www.jeroen.com/

Lees ook:

Google straft zoekmachinespam verzekeraars

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    schief

    Tja, hopen dat de resultaten door deze acties van Google weer wat schoner worden.

    Aanpassen van de manier waarop de noteringen worden behaald worden omzeild. Wordt deze gewijzigd, wijzigen de SEO’s de aanmeldingen en techniek. Het eeuwige kat-en-muisspel… Maar klanten van SEO met een penalty belonen wanneer men de fout in gaat is wel HET pressiemiddel, lijkt me. SEO’s kunnen zich dan niet meer verschuilen achter “wist ik niet” en kunnen dan wel verantwoordelijk worden gehouden door benadeelde klanten.

    Redactionele links naar een site krijgen aardig gewicht mee. door het gebruik van neplinks, verborgen links en linkspam in gastenboeken en fora, denk ik dat de waarde daarvan snel zal afnemen. Het afstraffen van links naar sites toe lijkt me moeilijker, aangezien concurrenten dit ook kunnen doen. Vroeger ging het verhaal dat als je je vaker dan nodig aanmeldde bij AltaVista je afgestraft zou worden met een lagere notering. Daar geldt hetzelfde voor. Als een concurrent lager staat, kan hij dan zo vaak je site toevoegen aan de index dat hij uiteindelijk boven je komt te staan? Zou snel afgelopen zijn als dat het geval was…


    28 juni 2005 om 08:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!